Haber Üsküdar’ın beşinci sayısı yayımlandı

Haber Üsküdar’ın beşinci sayısı yayımlandıÜsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulama gazetesi olan Haber Üsküdar’ın beşinci sayısı, özel haberleriyle ve röportajlarıyla yayımlandı. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin gazetecilik mesleğine ilk adımlarını attıkları gazetede etkinlik haberlerinin yanı sıra, öğrencilerin uygulama derslerinde hazırladıkları özel haber ve röportajlar da yer alıyor.

Araştırmacı gazetecilik yapıyorlar

Gazetenin son sayısında birbirinden önemli konularda yapılmış araştırmacı gazetecilik haberleri dikkati çekiyor. Gazetede, Büşra Özdoğan’ın uyuşturucu sorununu ele alan “Çığ gibi büyüyen tehlike” haberi; Şeyma Soral’ın aile içi şiddeti konu alan “Kadın sığınma evleri yetersiz” haberi; Gamze Batmaz’ın yurt dışına evlenerek giden kadınların yaşadıkları oturma izni sorununu ele alan “Kader’in umut yolculuğu” haberi; Ayşe Güven’in çocuk yaşta evlilikleri konu alan “İstatistiklerde görünmüyorlar ama…” başlıklı haberi; Rumeysa Kara’nın halk kütüphanelerine yönelik ilgisizliği konu alan “Yüz kişiden sadece ikisi halk kütüphanesine gidiyor” haberi; Cemre Nur Korkmaz’ın sigortasız işçi çalıştırma sorununu konu alan “Sigorta yoksa güvence yok” haberi; Gizem Zengin’in devlet hastanelerindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğini konu alan “Devletin hastanesi millet yetmiyor” haberi yer alıyor.

Okunmalık röportajlar

Haber Üsküdar’ın son sayısında güzel röportajlar da var. Gülşah Kaya’nın, sağlık haberciliği konusunda önde gelen gazetecilerden birisi olan Didem Seymen Balcı ile sağlık haberciliğini konu alan röportajı, Meryem Özkan’ın Mustafa Can, Kaan Batır, Kerem Kanık ve Hulusi Demir’le reklamcılığı konu alan röportajı,  Sinem Uyar’ın Leyla Bilginel’le yaptığı röportaj, Gülşah Kerimoğlu’nun albino Elif Kayalar’la albinizm ve Elif Kayalar’ın belgesel filmi “Kar Taneleri” üzerine yaptığı röportaj, Sariye Nur Dönmez’in serebral palsi’li Ezgi Sahillioğlu ile zumba hakkında yaptığı röportaj okunmaya değer yazılar.

“Hedefimiz her sayıda daha iyiyi yakalamaya çalışmak”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı ve Haber Üsküdar gazetesinin yazı işleri sorumlusu olan Prof. Dr. Süleyman İrvan, özellikle gazetecilik alanında eğitim gören öğencilere iyi bir uygulama imkânı sunmaya çalıştıklarını ve öğrencileri doğru, iyi araştırılmış ve gazetecilik etik değerlerine uygun haberler yapmaları konusunda teşvik ettiklerini söyledi. Her yeni sayıda bir önceki sayıdan daha iyi gazete yapmayı hedeflediklerini belirten İrvan, “iyi gazeteciliğe duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Biz öğrencilerimizi iyi gazeteciliği hedefleyecek şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendilerini gelecekteki meslek yaşamlarında iyi gazetecilik yaparken görürsek daha da mutlu olacağız” dedi. 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)