İslam’da hadis ve sünnetin yeri konuşuldu

İslam’da hadis ve sünnetin yeri konuşuldu

Risale-i Nur Enstitüsü Pazar Seminerlerine katılan ilahiyatçı, akademisyen ve yazar Ebubekir Sifil, “İslam’da Hadis ve Sünnetin Yeri” başlıklı konuşmasında hadis ve sünnet meselesinin hiçbir dönemde bugünkü kadar tartışılmadığını söyledi.


Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi Emir Nebi Konferans Salonu’nda Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen Pazar Seminerlerinin konuğu seminerde ilahiyatçı, akademisyen ve yazar Ebubekir Sifil oldu.

“İslam’da Hadis ve Sünnetin Yeri” başlıklı konuşma yapan Ebubekir Sifil, günümüzde hadis ve sünnet meselesinin çok tartışıldığını belirterek "Ümmet-i Muhammed bu zamana kadar Hadis ve Sünnet meselesini bu kadar yoğun tartışmadı. Sahabe, kemal-i edep ile Rasulullah'a fikir beyan ederdi, istişare edilirdi, asla tartışılmazdı" diye konuştu.

İslam’da hadis ve sünnetin yeri konuşuldu 2"Tarih boyunca uydurma ayet, sure ve hadisler oldu."

Ebubekir Sifil, tarih boyunca uydurma ayet ve surelerin olduğunu belirterek “Aynı şey hadisler için de geçerli, uydurma hadisler de var” dedi.

Deizm çukuruna gidebiliriz!

"Bizim için sadece Kur'an var diyen kitlelerin deizm'e doğru gittiğini belirten Sifil, “Ne olursa olsun eğer bu tahrif faaliyetlerine tepki koyamazsak deizm çukuruna doğru yol alırız” diye konuştu.

Ebubekir Sifil, konuşmasının devamında sünnet ve sünnetin vahiy ile ilişkisi konularına da değinerek bu konuları kavramanın önemini vurguladı.


Okumak, anlamak, tebliğ etmek

Ebubekir Sifil, "Okumak başka bir şey, anlamak başka, tebliğ etmek ise bambaşka bir şey. Resulullah Kur'an-ı Kerim'i bize anlattı, biz de onun anlatması doğrultusunda anladık. Kur'an-ı Kerim'i ne niyetle okursanız sizi oraya götürür" diyerek konuşmasını tamamladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)