En büyük engel önyargılar

En büyük engel önyargılar

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri engellilikte ön yargılara dikkat çekmek üzere “En Büyük Engel Önyargıdır” adlı etkinlik düzenlendi. Üsküdar Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin de katıldığı programda engellilik ve toplumdaki algısı her yönüyle konuşuldu. 

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte engelli vatandaşların hayatlarındaki engelleri aşan bireyler oldukları ve toplumda önemli yerlere sahip oldukları vurgusu yapıldı.

Engelsiz yaşam kulübünün düzenlediği etkinliğe engelli öğrencilerin aileleri de katılım sağladı.

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri hayatın içerisinde engellilerle karşılaşıldığı durumlarda neyin yapılıp, neyin yapılmaması, yanlış tutum ve davranışların oluşturduğu sorunlar ve bu tür sıkıntıların nasıl çözülebileceğine dikkat çekti.

En büyük engel önyargılar 2

Engellilerle konuşulurken sözcükler özenle seçilmeli

Engelli vatandaşlara yardım edilmeden önce kendilerinden izin istenmesi gerektiğini ve fiziksel temas hususunda çok dikkatli olunması gerektiğini özellikle vurgulayan Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Özge Tunalı, engelli bireylerle konuşulurken de dikkatli olunması, kelimelerin özenle seçilmesi gerektiğini söyledi.

En büyük engel önyargılar 3

Engelli olmalarına rağmen büyük işler yaptılar

Engelli olmalarına rağmen çok başarılı işler çıkaran; Âşık Veysel, Beethoven, Eşref Armağan, Nick Vujicic gibi ünlü isimlerle başarının engel tanımadığı vurgusunu yapan konuşmacılar en büyük engelin önyargı olduğunu belirtti.

Etkinlik sonunda konuşmacılar hatıra fotoğrafı çekildi.

En büyük engel önyargılar 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)