Ünlü çift Üsküdar Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Ünlü çift Üsküdar Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Sevilen oyuncu Uraz Kaygılaroğlu ve sosyal medyada adından sıkça söz ettiren eşi Melis Kaygılaroğlu, Yeni Medya Kulübü tarafından gerçekleştirilen “sosyal medya sohbetleri” etkinliği kapsamında Nermin Tarhan konferans salonunda Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Soru-cevap şeklinde ilerleyen söyleşide tanışma hikâyelerinden mesleğe başlama serüvenlerine kadar birçok soruyu cevaplayan konuklar, oyunculuğa ilgi duyan gençler için bazı püf noktalara değinmeyi de ihmal etmedi.

“Kendimi fenomen olarak adlandırmam”

Melis Kaygılaroğlu öğrencilerden gelen “Sosyal medya fenomeni olmak nasıl bir duygu?” sorusuna, “Eşimle tanışmadan önce de sosyal medyayı aynı oranda kullanıyordum. Her gün 2-3 paylaşımda bulunuyor ve sevdiğim insanların fotoğraflarına güzel yorumlar yazıyordum. Bir anda takipçi sayımın artışı önlenemez bir hal aldı. Bu durumdan oldukça memnunum ama yine de kendimi sosyal medya fenomeni olarak adlandıramam” dedi.

Ünlü çift Üsküdar Üniversitesinde öğrencilerle buluştu 2

“Kalbimi açıyorum”

Sosyal medya paylaşımlarına eklediği ve beğeni toplayan yazılar hakkında ise, “Yazdığım şeylerin karşılığını bulduğumun farkındayım. İnsanlara kalbimi açıyorum ve onlar da bunu görüyor ya da hissediyor. Kitap yazmak tabi ki de çok istediğim bir şey ancak bunu edebiyatın hakkını vererek yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Siber zorbalıkla karşılaşma tehlikesi var

Sosyal medyanın dezavantajlarına da değinilen söyleşide son günlerin en önemli konularından biri olan siber zorbalık da konuşuldu. Büyük bir takipçi kitlesine sahip olmanın kendilerini korkuttuğunu belirten konuklar, belki şu an değil ama birkaç nesil sonrası için çok korkutucu sonuçların doğabileceğini söylediler. Özellikle gençlerin hayatlarını sosyal medyaya göre şekillendirmelerinin ve hayal dünyasında yaşamalarının bunun bir kanıtı olduğunu belirttiler.

Ünlü çift Üsküdar Üniversitesinde öğrencilerle buluştu 3

“120 dakika komedi zor iş”

Oyunculuk ve sektör hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilerin sorularını cevaplandıran Uraz Kaygılaroğlu, son dizisi Klavye Delikanlıları’nın erken final yapmasıyla ilgili olarak, dizinin yapım aşamasındayken 90 dakika olması fikriyle bu işe başladıklarını, ancak 120 dakikaya çıkan sürede komedi yapmanın onları ve senaristleri zorladığını söyledi. Ayrıca özel kanalların dizilere çok fırsat vermediğini ve birkaç hafta içerisindeki reyting sonuçlarıyla dizilere final kararı aldırabildiklerini de sözlerine ekledi.

Ünlü çift Üsküdar Üniversitesinde öğrencilerle buluştu 4

“Uç karakterler benim en sevdiğim nokta”

Bir öğrencinin, “Özellikle oynamak istediğin bir karakter var mı?”  sorusuna, “Uç karakterler benim en sevdiğim nokta. İyiyse çok iyi, kötüyse çok kötü bir karakter oynamak isterim. Mesela psikopat bir katili oynamak güzel olabilirdi” diye cevaplandırdı. Meslek hayatında başka işler de yapmak istediğini belirten Uraz Kaygılaroğlu, talk show yapmak gibi bir düşüncesi olduğunu, bu yüzden sunuculuk deneyimi edinmeye çalıştığını belirtti. “Orası bambaşka bir dünya. O dünyada başarısız olma gibi bir şansınız yok. Bu yüzden oyunculuktan vazgeçmek bile gerekebilir. Şöyle ki, bir dizinin başarısızlığında bir sürü insanın payı olabilir ancak tek başına yaptığın bir show’da büyük kazançların olabileceği gibi büyük kayıpların da olabilir” dedi.

Söyleşinin ilerleyen bölümlerinde sosyal medyada en az onlar kadar ünlü olan çocukları hakkında hikâyeler anlatarak ve fotoğraflar paylaşarak ebeveyn olma içgüdüsü hakkında konuşma yapan çift, dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Ünlü çift Üsküdar Üniversitesinde öğrencilerle buluştu 5

Etkinlik sonunda konuklara Yrd. Doç. Dr. Gül Esra Atalay tarafından plaket takdim edildi.
   
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)