Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı

Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Mezunlar Derneği Genel Kurul Toplantısının ilki yapıldı. 2 listenin yarıştığı genel kurulda Tayfun Gözler ve ekibi üyelerin oylarıyla seçildi. Genel kurulda bir de jest yaşandı.


İlk lisans mezunlarını geçtiğimiz yıl veren Üsküdar Üniversitesi Mezunlar Derneğini kurdu. Mezunlar Derneğinin Genel Kurulu Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Genel Sekreter Selçuk Uysaler’in de katılımıyla yapıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka’nın başkanlığında gerçekleşen genel kurulda Tayfun Gözler ve Melih Kılıç’ın listeleri yarıştı.

Genel kurulu üyelerinin çoğunun oylarını alan Tayfun Gözler ve ekibi kazandı.

Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı 2

Rakip başkana jest!

Genel Kurul’da bir de jest yaşandı. Gözler’in listesinde yer alan Sezgin Kapıcı olgunluk göstererek asil üyelikten çekilmesiyle diğer listenin başkanı Melih Kılıç böylece asil üyeler arasına dahil edildi.
Bu jest üyelerce alkışlandı.

Dünyadaki üniversitelerin mezunlar derneklerinden özellikle Michigin Universty referans alınarak seçim vaatlerini sıralayan Gözler, Üsküdar Üniversitenin 4 çizgisi gibi; Liderlik, Mükemmellik, Başarı ve Çeşitliliği temsil edecek derneklerinin de 4 çizgileri olacağını söyledi.
Dernek her haftanın bir günü sohbetler yaparak, çeşitli spor müsabakalarında izleme etkinlikleri ve eğitim günleri planlayacaklarını belirten Gözler şu değerlendirmelerde bulundu.

Dergi çıkaracaklar       

“Dernek her ay mezunların iş hayatlarından başarılar ve üniversitenin güncel haberlerinden oluşan bir mezunlar derneği dergisi çıkaracak.

Burs verecekler

Mezunlar Derneği, Üniversitenin liderlik, mükemmellik, başarı ve çeşitlilik geleneklerini desteklemek için Burs Programlarını kuracak. Bu, kabul edilen öğrencilerin Üsküdar’dan giderken kariyerinde en iyi ve en parlak kişilere iş hayatlarında yardım etmesine dayalı bir burs sistemi olacak.  

Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı 3

Mezun haritası çıkaracaklar

Üniversitemizin mezun arşivini çıkarıp bir mezun haritası çıkaracağız. Her şehirde kaç mezunumuz bulunmakta. Bu mezunlar telefonla öğrenilecek her şehirde mezunlardan oluşan bir küçük kulüpler kurulacak ve bu kulüpler dernekle yakın temas içinde bulunacak.

Kariyer fırsatları sunacaklar

Şahsen özel olarak hazırlanmış kariyer geliştirme etkinlikleri, kaynakları ve hizmetleri ile işverenler ile Üsküdar mezunları arasındaki irtibatta bulunacağız. Kapak mektubu sunup incelemelere devam ediyoruz, ağ stratejileri ve fırsatları sunarak kariyer odaklı etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Kariyer arama, değişim veya ilerleme ile üyelere yardımcı olmak için bağımsız kariyer koçlarıyla ortaklık kuracağız.”

Gözler uluslararası işbirliklerini de hedeflediklerini söyledi.

Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı 4

Uluslararası işbirlikleri hedefleniyor

“En önemlisi derneği yerel boyuttan küresel boyuta taşıdığımızda köklü üniversitelerin mezunlar derneği ile iletişime geçilerek karşılıklı dernek faaliyetleri kapsamında mezun üyeleri hem onların ülkesinde hem de kendi ülkemizde bir araya getirerek küresel bir anlaşmalar zinciri oluşturacağız.”

Mezunlar Derneği Genel Kurulu yapıldı 5

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Mezunlar Derneğinin iş bulmada önemli fonksiyonu bulunuyor”

Tayfun Gözler ve ekibini tebrik eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan mezunlar derneğinin çok aktif olması gerektiğini ifade ederek, vaatlerin yerine getirilmesinde Üniversite olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Mezunlar Derneğinin mezun arkadaşlarımızın iş bulmalarında çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğine dikkat çeken Tarhan, böylece mezun arkadaşlarımız arasında bir dayanışmanın olacağını kaydetti. Derneklerde yakın temas ve sosyal ağların öneminin altını çizen Tarhan, dernek çalışmaların kariyer planlarına önemli katkı sunduğunun da altını çizdi.

Tayfun Gözler’in listesi şu şekilde:

ASİL ÜYELER
Prof. Dr. Mehmet Zelka
Tayfun Gözler
Eda Taşkın
Hasret Çağla Boz
İbrahim Alptuğ Harbi
Gülin Özdoğru
Tuğba Şahin
Melih Kılıç
Elif Uzunöner
YEDEK ÜYELER
Doğucan Özdemir
Sevdenur Alageyik
Muhammed Tekin
Ahmet Vedat Karaca
Gizem Yeliz Saltoğlu
Beyza Yüksel
Mehmet Öndüç
Yelda İbadi
Yasemin Kurdaş
Denetleme Kurulu Asil
Hamza Kulaksız
Yağmur Ekizoğlu
Sezgin Kapıcı
Denetleme Kurulu Yedek
Ümit Çavuk
Mustafa Demirağ
Sevda Yetişgen
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)