Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi öğrencileri öğlen yemeğinde buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan menüyü yedi. Öğrenciler şehitlerin yaşadığı o günleri bir kez daha yaşadılar.

Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi

Tarihi değerleri önemseyen Üsküdar Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anmada bulundu.

O dönemlerde kendilerinden nicelik ve teçhizat olarak mislince üstün olan düşman kuvvetlerine karşı vatan savunmasında bulunan askerler, bir kâse buğday çorbası yine bir kâse üzüm hoşafı ve bayat bir dilim ekmekle vatan savunması yaparken, geride de anlamlı bir mesaj bıraktı aslında.

Üsküdarlı öğrenciler Şehit Menüsünü yedi 2

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri o mesajı iyi okudu. Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü münasebetiyle öğle yemeklerinde askerlerin o günlerde yedikleri o şehit menüsünü yedi.

Önlerinde bugün bir kâse buğday çorbası, bir kâse üzüm hoşafı ve bir dilim ekmek vardı her birinin. Sadece öğrenciler değil idari ve akademik personel de aynı menüden yedi.

Çanakkale ruhunu hiçbir zaman unutmadıklarını ve de unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, öğlen yemeğinde o günleri yaşamaktan çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.