Ergoterapi öğrencileri duyu bütünleme söyleşisinde

Ergoterapi öğrencileri duyu bütünleme söyleşisinde

Ergoterapi öğrencileri duyu bütünleme söyleşisinde 2Üsküdar Üniversitesi, Ergoterapi Bölümü tarafından organize edilen "Duyu Bütünleme Üzerine Söyleşi" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı ve MÜTEM Müdürü Prof. Dr. Sevda Askarova'nın öncülüğünde organize edilen söyleşinin konuğu İngiltere'den Uzman Fizyoterapist Ebru Albayrak Sidar'dı. Söyleşiyi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'ndan çok sayıda akademisyen ve öğrenci ilgiyle takip etti.

Söyleşi öncesi bir açılış konuşması yapan Prof. Dr. Sevda Askarova, ergoterapinin öneminden bahsetti, şu an öğrenim hayatı devam eden öğrencilere mesleğin günümüzde ulaştığı durumu hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Uzman Fizyoterapist Ebru Albayrak Sidar konuşmasının büyük kısmında İngiltere'deki ergoterapi çalışmalarından bahsetti. Sahibi olduğu Duyusal Akademi'yi de anlatan Sidar, duyu bütünlemeyle ilgili önemli konuların altını çizdi.

Ergoterapi hangi alanlarda kullanılıyor?

Ergoterapinin tanımını yapan ve uygulama sahaları hakkında bilgiler veren Uzman Fizyoterapist Ebru Albayrak Sidar; "Duyu bütünleme terapisi; bütün dünyada çocuklar için dikkat eksikliği, hiperaktivite, uyku sorunları, yemek bozuklukları, prematürite kaynaklı sorunlar, tuvalet kaçırma problemleri, öğrenme sorunları gibi farklı alanlardaki gelişimsel problemlerin tedavisinde kullanılan ve bilimsel çalışmalar ışığında uygulanan bir terapi şeklidir. 0-16 yaş arasındaki tüm çocuklara uygulanmaktadır.

Ergoterapi öğrencileri duyu bütünleme söyleşisinde 3

Ergoterapi tedavisinin faydaları

Terapide çocuğun sinir sisteminin gelişmesi sağlanarak kalıcı nörolojik destek sağlanır ve bu sayede duygusal, davranışsal, algısal ve fiziksel gelişimler hızla desteklenir. Terapinin başında çocuğun duyusal profili tespit edilir ve uygulanacak terapi bu profile göre belirlenir. Duyu bütünleme terapisi, bu alanda problemler yaşayan çocuğa özel hazırlanmış olan eğlenceli oyun ve aktiviteler eşliğinde uygulanan bir tedavi şeklidir. Duyu bütünleme problemleri tek başına farklı sorunlara sebep olarak gözlemlenebileceği gibi, çocukluk çağında karşılaşılan farklı bozukluk ve tanılara eşlik edebilir." dedi.

Etkinliğin sonunda Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Askarova, katılımından dolayı Ebru Albayrak Sidar'a bir teşekkür çiçeği takdim etti.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)