Siyasetin bilim adamından İlm-i Siyaset

Siyasetin bilim adamından İlm-i SiyasetUluslararası politika ve siyaset biliminin referans ismi Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekanı Prof. Dr. Mithat Baydur'un son kitabı "İlm-i Siyaset, Türkiye Üzerine Konuşmalar" raflardaki yerini aldı. Ülke gündemindeki güncel siyasi konuları her gün değerlendirip, analizler yapan ve bunları kamuoyuyla paylaşan Baydur, bu kez Osmanlı'nın son günlerinden günümüz Türkiye’sine kadar geçen yakın tarihi kendi yorumuyla kaleme aldı. Prof. Baydur'un kitabı; siyasi teoriler, sistemler ve davranışları ele alan içeriğiyle bu alanda köşe taşı olmaya aday.

Son 150 yıldaki büyük değişim

Haftalarca süren mülakatlarda sonra kaleme alınan ve çok sayıda soru-cevaptan oluşan kitap; Türkiye’nin son 150 yılına dair siyasal-iktisadî-kültürel değişim güzergâhını ve bu güzergâh üzerinde oluşan fay hatlarını, çatlaklıkları ve kutuplaşmaları ele alıyor.

Birçok sorunun daha önce hiç verilmeyen cevapları İlm-i Siyaset'te

Osmanlı’nın modernleşme sürecinin Batı’daki süreçten farkı nedir? I. Dünya Savaşı sonrasında yapılandırılan dünya düzeni nasıldı? Türkiye’de darbeler hangi amaçla devreye sokuluyor? “Denge politikası” derken ne kastedilmektedir? Arap Baharı’nın Suriye’deki yansıması ne oldu ve Suriye’de bugünlere nasıl geldik? Devletimizin eğitim anlayışındaki eksikleri neler? Dijital çağda Türkiye’yi nasıl bir gelecek bekliyor?

İç ve dış politikada derinlemesine analiz

Prof. Dr. Mithat Baydur, İlm-i Siyaset'te; Osmanlı’nın modernleşme süreci, Türkiye’deki darbelerin iç yüzü, anayasal süreçler, denge politikasının önemi, siyasi kadroların profili, ‘derin devlet’ kavramı, Arap Baharı ve Suriye, Kürt meselesi, tarihî yanılgılarımız ve Türkiye’nin bugünü gibi pek çok konuyu analiz ediyor.

Tuti Kitap tarafından yayımlanan İlm-i Siyaset kitabına, seçkin kitabevlerinden ve online mağazalardan ulaşabilirsiniz.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)