Doç. Dr. Merve Kavakçı 28 Şubat Sürecini anlattı

Doç. Dr. Merve Kavakçı 28 Şubat Sürecini anlattı 28 Şubat Süreci ve post-modern darbeler Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Darbe Sempozyumunda konuşuldu. Panele konuşmacı olarak katılan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Kavakçı, 28 Şubat sürecinde yaşananlar ve post-modern darbe söylemi hakkında fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

28 Şubat sürecinin önemli isimlerinden olan Doç. Dr. Merve Kavakçı, dönemde yaşadıklarını anlattı. Başörtüsü yasağının tüm ailesini mağdur etiğini ifade eden Kavakçı, yaşamı boyunca bu sorunla mücadele ettiğini söyledi.

Arap Baharında Tunus ile başlayan kıvılcımın giderek yayıldığına işaret eden Kavakçı, "O dönemde Amerika'da yaşadığım için Büyük Orta Doğu projesinde taşeronluğun FETÖ'ye verildiğinin farkına varmıştım. Ancak dalga dala yayılan bu süreçte tek söz geçiremedikleri bir ülke vardı.

Ekonomik ve siyasi baskılara ve de tepelerine bombalar yağdırmalarına rağmen Türk milletini boyunduruk altına alamadılar. 28 Şubat ve diğer darbeler sadece iç veya dış kaynaklı değil. Bunların ortaya çıkması dâhili ve harici tüm işbirliklerin bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Tüm bunlara rağmen halen Türkiye'de dimdik ayakta duran bir hükümet var." dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)