Tayfun Uzbay kongre ve konferanslar serisini sürdürüyor

Tayfun Uzbay kongre ve konferanslar serisini sürdürüyor 

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay; kongreler, konferanslar ve eğitim çalışmalarına devam ediyor. Uzbay, geçtiğimiz hafta kendi rekorunu geliştirdi, binlerce kilometre gitti, saatler süren konuşmalar yaptı ve eğitimler verdi. Kendini, meslektaşlarının ve öğrencilerinin gelişimine adayan Uzbay, Kıbrıs’tan Antalya’ya Niğde’den İstanbul’a mekik dokudu.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yoğun programının arasına çok sayıda etkinliği sığdırmaya başarıyor.

Tayfun Uzbay kongre ve konferanslar serisini sürdürüyor 2

Prof. Dr. Tayfun Uzbay, geçtiğimiz hafta İstanbul Arel Üniversitesinde düzenlenen 4. Uluslararası GEN-AREL Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresine katıldı. Uzbay, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı şizofreni ve polyamin tezi hakkında önemli bir konferans verdi.

Tayfun Uzbay kongre ve konferanslar serisini sürdürüyor 3Arel Üniversitesi'nin ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine geçen Prof. Dr. Tayfun Uzbay kariyer günleri kapsamında yapılan konferansa katıldı ve "Türkiye'de Nobel'i Düşlemek ve İcat Çıkarmak" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Uzbay'ın sunumu; öğrenciler, öğretim üyeleri ve Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından ilgiyle izlendi.

Ardından Muğla'ya geçen Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Muğla Eczacılar Odası'nın 14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği eğitim çalışmasına katıldı. Muğla Eczacılar Odası'nın Başkanı Ecz. İbrahim Ertürk tarafından düzenlenen eğitimde, Prof. Dr. Tayfun Uzbay Muğla'da faaliyet gösteren eczacılara antidepresanlar ve kullanım şekilleri hakkında eğitim verdi.

Muğla'dan tekrar İstanbul'a geçen Uzbay bu kez de dekanı olduğu Üsküdar Üniversitesinde Bio-Genus Kulübü tarafından organize edilen “Prof. Dr. Tayfun Uzbay ile Bilim ve Sanata Pozitif Bakış” isimli konferansa katıldı. Uzbay, bu konferansta mutluluğun bilimsel formülünü anlattı.


Tayfun Uzbay kongre ve konferanslar serisini sürdürüyor 4

İstanbul'un ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Magosa'daki Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Akademisi tarafından düzenlenen EMPUSS's 2nd Annual Congress'e katıldı. Uzbay, bu önemli kongrede polyamin stresi ve şizorfreniyle ilişkisine dair bir sunum yaptı. Uzbay'ın sunumunu, Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Dekanı Prof. Dr. Fethi Şahin ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlkay Erdoğan da takip etti.

Kıbrıs'tan Antalya'ya geçen Prof. Dr. Tayfun Uzbay bu kez de Türkiye Psikiyatri Derneği Antalya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte antidepresanların çocuklarda kullanımıyla ilgili bir eğitim verdi. Bu eğitimin ardından bir başka eğitim sunumu da daha yapan Uzbay, kadın viagrası olarak bilinen filibanserin maddesini anlattı.

Tayfun Uzbay kongre ve konferanslar serisini sürdürüyor 5

Konferanslar serisini İstanbul'da sürdüren Prof. Dr. Tayfun Uzbay Bezmi Alem Üniversitesi'nde Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında "Türkiye'de Nobel'i Düşlemek ve İcat Çıkarmak" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.
Uzbay, 19 Mayıs'ta Çeşme'de İzmir Eczacılar Odası'nın düzenleyeceği konferansta yine "Türkiye'de Nobel'i Düşlemek ve İcat Çıkarmak" başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)