Prof. Dr. Nazife Güngör YÖK İletişim Dekanları toplantısına katıldı.

Prof. Dr. Nazife Güngör YÖK İletişim Dekanları toplantısına katıldı.

İletişim Fakültelerinin dekanları ‘Türkiye'deki Devlet ve Vakıf Yükseköğretim Kurumlarındaki İletişim ve İletişim Bilimleri Fakültelerinde verilen eğitimi’ tüm yönleriyle görüşmek üzere Yükseköğretim Kurulu’nun düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında YÖK'te ilk kez düzenlenen toplantıya YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK yetkililerinin yanı sıra, İletişim ve İletişim Bilimleri Fakültelerinin dekanları katıldı. Toplantıda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör de yer aldı.

Yükseköğretim sistemimizdeki gelişmeler kapsamında İletişim ve İletişim Bilimleri Fakültelerinde verilen eğitimin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç yaptı.

YÖK Başkanı Saraç konuşmasına, dünyada ve ülkemizdeki özellikle yakın zamandaki tüm gelişmelerde iletişim biliminin, iletişim araçlarının ve kısaca iletişim ekosisteminin ne kadar önemli olduğunun altını çizerek başladı.
Ülkemizde yükseköğretime erişim ve yükseköğretim alanındaki okullaşma oranının artırılmasının 2000'li yıllar öncesinde çözümlenmesi gereken en öncelikli konu olduğuna değinen YÖK Başkanı, özellikle 2003-2014 yılları arasında bu konuda sayısal açıdan çok önemli gelişmelerin sağlandığını belirtti.

Görevde bulunduğu süre içerisinde yükseköğretim alanında gerçekleştirilen yeniliklerden bahseden YÖK Başkanı, bu kapsamda yapısal değişim niteliğinde olan en önemli girişimlerinin, "Kalite Kurulunun oluşturulması" ve "Misyon Farklılaşması Odaklı İhtisaslaşma" olduğunu vurguladı. Saraç şu değerlendirmelerde bulundu:

Prof. Dr. Nazife Güngör YÖK İletişim Dekanları toplantısına katıldı. 2

“YÖKSİS verilerimize göre ülkemizde hâlihazırda 48 Üniversitede 47 İletişim ve 1 İletişim Bilimleri Fakültesinde yaklaşık 407 programda 25 farklı türde iletişim eğitimi sunulmaktadır ve bu fakültelerimizden yaklaşık olarak 50 bin öğrenci eğitim görmekte ve her yıl yaklaşık 6 bin 500 mezun verilmektedir. İletişim programlarındaki doluluk oranları devlet üniversitelerinde 100%, vakıf üniversitelerinde ise büyük çoğunluğunda %85'in üzerindedir. Bu durum, iletişim programlarına olan yüksek ilginin önemli göstergesidir. Gelecekte de bu oranlarımızı koruyarak çıktı odaklı süreçlerde niteliğin arttırılması için girişimlerde bulunulmasını teşvik ediyor olacağız."

Açılış konuşmasının ardından YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından konuya ilişkin bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunumun ardından gerçekleştirilen Soru-Cevap bölümünde iletişim odaklı lisans programlarına yönelik durum değerlendirmesi yapılırken, eğitim kalitesinin daha da artırılması, bu fakültelerden mezun olanların mesleki yeterliliği ve istihdam sorunları konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)