Üsküdar Üniversitesinde 14 hafta süren 'Bediüzzaman Said Nursi ve Sünuhat Okumaları' seminerleri tamamlandı.

Üsküdar Üniversitesinde 14 hafta süren 'Bediüzzaman Said Nursi ve Sünuhat Okumaları' seminerleri tamamlandı.Üsküdar Üniversitesi ve Risale Akademi tarafından Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Sünuhat eseri, "Sünuhat Okumaları Paneli" ile 14 hafta boyunca müzakere edildi. Seminerler şeklinde düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kuleli Konferans Salonu'nda düzenlenen panelle tamamlandı.  

Panele; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Risale Akademi Kurucu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Yazıcı, Risale Akademi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Prof. Dr. Adem Ölmez, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Dr. Mustafa Ulusoy katıldı.
Etkinliğe katılması beklenen Mehmet Fırıncı ise, yurtdışında olduğu için gönderdiği video mesajıyla seminere konuk oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Bediüzzaman Said Nursi'nin özellikle mütareke döneminde çok önemli işler yaptığını, İstiklal Savaşı öncesi kurtuluş hareketinin örgütlenmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Tarhan, şu an da 2. Sünuhat Dönemi'nin yaşıyoruz diyebiliriz, dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geçilen paneli; Risale Akademi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Aksoy'un yönetti.

Panelde söz alan Prof. Dr. Adem Ölmez "Mütareke Döneminin Yeniden Yorumlanması", Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç "Sünuhat'ta Felsefi Okuma", Dr. Mustafa Ulusoy ise "İnsanın Kendisiyle Kurduğu İlişkide Adalet" başlıklarında konuşmalar yaptı.

Üsküdar Üniversitesinde 14 hafta süren 'Bediüzzaman Said Nursi ve Sünuhat Okumaları' seminerleri tamamlandı. 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)