“100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol” konuşuldu.

“100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol” konuşuldu.

“100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol” konuşuldu. 2Üsküdar Üniversitesi önemli bir programa ev sahipliği yaptı. 20. Yüzyılın en büyük savaş nedeni olan petrol önemli isimlerin katılımıyla her yönüyle masaya yatırıldı. Sağlık, Kültür ve Spor direktörlüğünün düzenlediği açık oturuma Prof. Dr. İbrahim Öztek, Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Dr. Zihni Papakçı katıldı.20 yüzyılın en büyük savaş nedeni olan petrol Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emirnebi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Birinci dünya savaşından bu yana yapılan savaşlar büyük oranda petrol bölgelerinde gerçekleştirildiği düşünüldüğünde özellikle ABD, İngiltere gibi emperyalist ülkelerin öncelikli hedef olarak Ortadoğu olmak üzere petrol bulunan yerlerdeki gücünü artırmak için verdiği mücadele petrolün önemini gündeme taşıyor.

Son dönemlerde petrolün yerine ikame edilecek enerji üzerinde çalışmalar hızla devam ederken emperyalist güçler, devler arası mücadele de bu yüzden giderek kızışıyor.

Üsküdar Üniversitesi tam da bu dönemde “100 yıldır bedeli kanla ödenen petrol” başlıklı bir açık oturum gerçekleştirildi.

Dr. Zihni Papakçı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Etkinlikte özellikle petrolün son 100 yıldaki tarihi gelişimi ve ülkeler için neden çok önemli olduğu üzerine konuşmalar yapıldı ve fikirler paylaşıldı.

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek’in de katıldığı açık oturumda Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Dr. Zihni Papakçı petrolün önemine ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu.
Programda söz alan Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, dünden bugüne Azerbeycan ve Hazar petrollerinin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Azerbeycan teknolojik gelişmesinden de bahseden Yıldırım Azerbeycanlı işadamları arasında 11 büyük Türk işadamı olduğundan da söz etti.

Prof. Dr. Aykut Kazancıgil ise Savaş Kan ve Gözyaşı isimli bir sunum ve konuşma yaptı.

Son konuşmacı olarak söz alan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek ise konuşmasın Büyük Ortadoğu Projesi ve Ortadoğu petrollerine hakkında konuştu. Öztek, BOP'un 7 büyük hedefine dikkat çekti. Konuşmasını BOP'u anlatan haritalarla destekleyen Öztek, Arap baharından ve Türkiye için petrol hatlarının öneminden bahsetti.

Program, plaket takdim töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

“100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol” konuşuldu. 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)