Prof. Dr. Kuat Rakhimberdin Türkiye-Kazakistan dostluğunu ele aldı

Prof. Dr. Kuat Rakhimberdin Türkiye-Kazakistan dostluğunu ele aldı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Turkuaz Kulübü’nün birlikte düzenlemiş olduğu ‘Türkiye-Kazakistan Eğitim ve Bilim İlişkileri’ adlı söyleşinin konuğu Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi Ceza Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kuat Rakhimberdin’di. 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleşen söyleşiye, kulüp üyesi öğrencileri ilgisi büyük oldu.

Kazakistan’ın genel toplum yapısından bahseden Prof. Dr. Kuat Rakhimberdin Türkiye’ye destek olmak için bir zamanlar sadece Türk malzemeleri ve yiyeceklerini satın aldıklarını belirterek, Türkiye’ye hem maddi hem manevi olarak fayda sağlamaya çalıştıklarına değindi.
Kazakistan’ın başkenti Astana’da Yunus Emre Merkezi bulunduğuna da değinen Rakhimberdin, bu merkezin dünyada sadece 18 ülkede olduğunu ve bunun Türkiye-Kazakistan ilişkilerine destek olduğunu, bu merkezi kurmaya birlikte görüşerek karar verildiğini belirtti.
Prof. Dr. Kuat Rakhimberdin, Kazakistan’daki yükseköğrenim hayatıyla ilgili güncel durumu da katılımcılarla paylaştı.

Rakhimberdin, konuşmasının sonunda Üsküdar Üniversitesi öğrencilerini Kazakistan’a davet ederek ortak bir projede yer almak istediklerini dile getirdi.

Etkinliğin sonunda Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abulfez Süleymanov ve Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Özkan katılımından dolayı Prof. Dr. Kuat Rakhimberdin’e bir teşekkür plaketi takdim etti.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)