İletişim bilimlerinin duayenlerinden Prof. Dr. Oya Tokgöz Üsküdar Üniversitesindeydi.


İletişim bilimlerinin duayenlerinden Prof. Dr. Oya Tokgöz Üsküdar Üniversitesindeydi.

İletişim bilimlerinin duayenlerinden Prof. Dr. Oya Tokgöz Üsküdar Üniversitesindeydi. 2İletişim Fakültesince haftalık olarak düzenlenen akademik seminer etkinliğinin bu haftaki konuğu iletişim camiasının duayen hocalarından Prof. Dr. Oya Tokgöz oldu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi Profesör Tokgöz, Üsküdar Üniversitesine davet edilmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başladı.Türkiye’deki iletişim bilimlerinin öncü isimlerinden Profesör Dr. Oya Tokgöz akademiye adadığı kırk yıllık hayat hikayesinden ilginç kesitler aktardı. Türkiye’de, iletişim eğitiminin, başlangıcından günümüze geçirdiği serüveni dikkat çeken yanlarına vurgu yaparak anlatırken zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Özellikle de fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazife Güngör ve Prof. Dr. Süleyman İrvan ile yıllar sonra yeniden bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşayan Profesör Tokgöz Üsküdar İletişim’in genç akademik kadrosuyla buluşmaktan da çok memnun olduğunu sıklıkla belirtti.

1970’lerin başlarından bu yana gerek akademik dünyadan gerekse özel yaşamından kesitlerden oluşan bir anı kitabını da yakında yayına hazır hale getireceğini söyleyen Tokgöz daha önce belki de hiç söylenmemiş, dile gelmemiş, kaleme alınmamış birtakım bilgilerin bu kitapta yer alacağını da belirtti. Tokgöz bu kitabın tamamlanmasının ardından da sokak siyaseti konusunda bir çalışma yapmayı düşündüğünü belirtti. Çünkü O’na göre “siyaset sokakta başlar, sokakta olgunlaşır ve oradan kurumlara, devlete, evlere vs. yaşam alanlarına girer. Bir iletişimci olarak siyasetin sokaktaki dilini çok iyi analiz etmeli. Çünkü orijin asıl orada, o dilin içerisinde. Siyasetin kültürü orada, sokaktaki söylemin içerisinde biçimleniyor. Dolayısıyla da oraya bakmak lazım”. 

Profesör Dr. Oya Tokgöz İletişim Fakültesi bünyesinde düzenlenen seminere katılımının ardından Üsküdar Televizyonuna, İstasyon Programına konuk oldu. Prof. Dr. Nazife Güngör tarafından sunulan programda Profesör Tokgöz iletişim eğitimi, medya sektörü, gazetecilik mesleğinin geleceği, basın etiği vb. konulardaki soruları yanıtladı.

Profesör Dr. Oya Tokgöz’e gerek öğretim üyelerinin gerekse iletişim öğrencilerinin ilgisi büyük oldu.

İletişim bilimlerinin duayenlerinden Prof. Dr. Oya Tokgöz Üsküdar Üniversitesindeydi. 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)