Otizmli çocuklardan keyifli saatler

Otizmli çocuklardan keyifli saatlerÜsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü tarafından düzenlenen otizm etkinliğinde renkli ve eğlenceli saatler yaşandı. Otizmli bir öğrencinin başarılı bir şekilde sunuculuk yaptığı programda “Gökkuşağı Sesi” adlı müzik grubunun gösterisi ilgiyle izlendi.

Üsküdar Üniversitesi, Nisan ayı Otizm farkındalık etkinlikleri kapsamında bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesinde Bağcılar Lokman Hekim Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından otizmle ilgili duyarlılığının arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla bir program gerçekleştirildi.

Otizmli bir öğrencinin başarılı bir şekilde sunuculuğunu yaptığı programda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Sarp ve Bağcılar Lokman Hekim Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Nasuh Deveci  birer konuşma yaptı.

Bağcılar Lokman Hekim Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenlerinden Cem Taştemir’in otizm hakkında bilgi verdiği programın devamında keyifli bir müzik şöleni gerçekleştirildi.

Duygularını müzikle ifade etmekten ne kadar çok mutlu olduklarını hissettiren, ritm ve ritm aletleriyle bütünleşen "Gökkuşağı Sesi" adlı müzik grubunun gösterisi, Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan hediyelerin çocuklara sunulmasıyla sona eren programın ardından beraber öğle yemeği yenildi.

Otizmli çocuklardan keyifli saatler 2

Otizm genetik paneli WES (Whole Exome Sequencing) Nedir?

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)