2. İş Sağlığı ve Endüstride Proses Güvenliği Sempozyumu

2. İş Sağlığı ve Endüstride Proses Güvenliği Sempozyumu

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından birlikte organize edilen 2. İş Sağlığı ve Endüstride Proses Güvenliği Sempozyumu yoğun ilgi gördü. Amacı Büyük Endüstriyel Kazaların önlenmesi ve zararlarının azaltılması için Proses Güvenliği Yönetimi kavramını tartışmaya açmak ve ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmak olan sempozyumun açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan da, iş sağlığı ve endüstride proses güvenliğiyle ilgili olarak mevcut durumu ve olması gerekenlerin ele alındığı programda Üsküdar Üniversitesinin standı da yoğun ilgi gördü.

Sempozyumda en dikkat çekici açıklamalardan biri de gelişmiş ülkelerde sıfır ölümlü iş kazası vizyonu oluştuğu, ancak ülkemizde maalesef güvenlik önlemlerinin uygulanmasında zafiyet görüldüğü için ölüm oranının yüksek olduğu şeklinde yapılan açıklama oldu. En büyük zararın can kaybı olduğu vurgulanırken iş kazalarıyla buna bağlı oluşan meslek hastalıklarının da hazinede çok büyük bir yük oluştuğu vurgulandı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)