Sağlık öğrencileri önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı

Sağlık öğrencileri önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri önlük giyme töreniyle hayallerini kurdukları mesleğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı. Fakülte hocaları ve aileleri bu mutlu ve önemli günde öğrencileri yalnız bırakmadı, beyaz önlüğe kavuştukları anı ölümsüzleştirdi. Öğrencilerin heyecanı ve mutluluğu da yüzlerinden okundu.  

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, öğrencilerin kutsal ve çok önemli bir göreve ilk adımı attıklarını ve toplum sağlığını en üst seviyede tutmak için hayatlarının geri kalanında mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka da bu özel günde Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerini yalnız bırakmadı ve yaptığı konuşmada öğrencilere mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Düzenlenen törende Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri, Prof. Dr. Mehmet Zelka, Prof. Dr. Haydar Sur, Yrd. Doç. Dr. Elif Dinçerler ve Öğr. Gör. Pınar Hamurcu'nun elinden önlüklerini giydi.

Ardından Ebelik Bölümü öğrencileri; Prof. Dr. Güler Cimete, Prof. Dr. Haydur Sur ve Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ile birlikte beyaz önlüklerine kavuştu.

Ergoterapi Bölümü öğrencileri de, yine Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Öğr. Gör. Zeynep Bahadır ve Arş. Gör. Esra Alan'la önlüklerini giydi.

Son olarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri beyaz önlüklerine kavuştu. Bölüm akademisyenleri; Doç. Dr. Defne Kaya, Yrd. Doç. Yıldız Erdoğanoğlu ve Öğr. Gör. Çetin Sayaca öğrencilere ilk önlüklerini giyerken eşlik etti.

Sağlık öğrencileri önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)