Doç. Dr. Korkut Ulucan: “Canlıyla ilgili olan her şey bir evrime, farklılığa uğrar”

Doç. Dr. Korkut Ulucan: “Canlıyla ilgili olan her şey bir evrime, farklılığa uğrar”Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Sosyal Sağlıkçılar Kulübünün birlikte düzenlediği, Doç. Dr. Korkut Ulucan ile Davranış Genetiği Söyleşisi, Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Şehit Polis Duha Beker Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Davranış genetiğinin ne olduğuna ve kapsadığı konularına değinen Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan; “Canlıyla ilgili olan her şey bir evrime, farklılığa uğrar.” dedi.

“Birçok canlının en önemli silahı sayısal üstünlüktür” diyerek davranışı örneklendiren Ulucan, gen-davranış ilişkisinden bahsederek bazı davranışların doğuştan geldiğini, bazı davranışların ise çevreden etkilenerek ortaya çıktığını örneklendirerek anlattı.

Davranış-kişilik bozuklukları ve davranış genetiğinin çalışma metotlarından da bahseden Doç. Dr. Korkut Ulucan; “Hep çalışmak güzel ama programlı çalışmak daha da güzel.” Diyerek sözlerini tamamladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)