Tasavvuf eğitiminde yeni dönem başlıyor

Tasavvuf eğitiminde yeni dönem başlıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Bahar Dönemi Eğitim programları başlıyor.

Bu programlar tasavvufa ilgi duyan, tasavvufu daha yakından öğrenmek isteyen her kese Üniversitede eğitim alma imkanı tanıyor.
Güçlü bir akademik kadro ile gerçekleştirilmekte olan programlarda, dersler Cemalnur Sargut, Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Osman Nuri Küçük, Yrd. Doç. Dr. Cangüzel Zülfikar, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Bedirhan, Öğr. Yrd. Arzu Eylül Yalçınkaya ve Dr. H. Dilek Güldütuna tarafından verilecek, katılımcılar ayrıca program kapsamında Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. Sinan Canan’ın vereceği tasavvuf ve nefs psikoloji, tasavvuf ve beyin konulu seminerlere katılabilecek.

Enstitü Tasavvuf Musikisi alanında Doç. Dr. V. Emre Ömürlü yönetiminde Tasavvuf Musikisi başlığı altında düzenleyeceği programla, Yrd. Doç. Dr. Emin Işık, Mehmet Kemiksiz, Ahmet Şahin, Prof. Dr. A. Hakkı Turabi, Dr. Lâle Akay, Yrd. Doç. Dr. Türkân Alvan, Mustafa Doğan Dikmen, Bahri Güngördü, Mehmet Refik Kaya, Nail Kesova, Oktay Özerden, Hüseyin Özkılıç, Rehâ Sağbaş, Elif Ömürlü Uyar, Dr. Hakan Alvan ve Ömür Coşkundere gibi isimleri bir araya getiriyor.

Enstitü bu dönem, Yüksek Lisans yapma imkanı bulamayanlar veya daha sonra yapmak isteyenler için tasavvuf literatürü okur yazarlığı kazandırmak hedefiyle Din Bilimleri Metodolojisine Giriş başlıklı Eğitim Programını başlatıyor. Ayrıca Osmanlı Türkçesi Eğitim Programı da bu dönem yeni başlayacak olan çalışmalar arasında yer almakta.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Bahar Dönemi Eğitim Programları dokuz ayrı konu başlığında yapılandırılmış ve katılımcılara tasavvufun temel konularından, tasavvufi tefsir çalışmalarına, tekke musikisinden sinema okumalarına kadar geniş bir içerik sunuyor.

1. Tasavvufa Giriş Eğitim Programı
2. İslam Medeniyeti ve Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı
3. Tasavvufi Eser Okumaları
4. Tasavvuf ve Sinema Okumaları
5. Tasavvuf Musikisi
6. Mevlana'yla Manevi Gelişim ve Yaşam Bilgeliği
7. Tasavvufi İrfan Işığında Kuran ve Resullah
8. Din Bilimleri Metodolojisine Giriş
9. Osmanlı Türkçesi

Programlarla ilgili geniş bilgiye tasavvuf.uskudar.edu.tr adresli web sitesinden ulaşabilir, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü'yle tasavvuf@uskudar.edu.tr e-mail adresinden ve 0 216 400 22 22 no'lu telefondan iletişim sağlayabilirsiniz.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)