Diriliş Ertuğrul'a damga vuran sesin sahibi Üsküdarlı Kudret Arslan

Diriliş Ertuğrul'a damga vuran sesin sahibi Üsküdarlı Kudret Arslan

Her bölümü merak ve ilgiyle takip edilen TRT1 dizisi Diriliş Ertuğrul’un ezan sahnesi diziye damgasını vurdu. 70. Bölümde Han Pazar’da okunan ilk ezan bugüne kadar milyonlarca kişi tarafından seyredildi. Ezanı Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Kudret Arslan okudu. İletişim fakültesi öğrencisi Arslan 2009 yılı Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışmasının da birincisi.

Diriliş Ertuğrul'a damga vuran sesin sahibi Üsküdarlı Kudret Arslan 2Türkiye’nin önemli yapımlarından biri olan ve dünyanın 62 ülkesinde heyecanla takip edilen Diriliş Ertuğrul dizisi her geçen gün daha fazla kişinin gönlünü fethediyor.

Dizinin bir bölümü var ki o sahneler bugüne kadar en çok seyredilen sahnelerinden. Hanlı Pazar’da ilk ezanın okundu sahne sosyal medya üzerinden milyonlarca kişi tarafından seyredildi ve seyrediliyor.

TRT 1’in dizisi Diriliş Ertuğrul’un 70’inci bölümüne damga vuran o sahnede ezanı Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Kudret Arslan okudu.

Ezan okuma teklifinin kendisine dizinin yapımcısı tarafından geldiğini ifade eden Arslan, teklifi memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.

Aynı zamanda 2009 yılında Mısır Kahire’de yapılan Dünya Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında Dünya 1’inciliğine sahip Arslan, çok ünlü Mısırlı Ahmet Mustafa Kamil ve Yahya Soyyiğit’ten Kur’an-ı Kerim okuma eğitimleri aldı.





 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)