Matematik Olimpiyatları'na hazırlanan küçük dahiler Üsküdar Üniversitesi'nde

Matematik Olimpiyatları'na hazırlanan küçük dahiler Üsküdar Üniversitesi'nde

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademileri Bilim Olimpiyatları Enstitüsü`nün çalışmaları kapsamında organize edilen eğitim çalışmalarına Üsküdar Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Matematik Olimpiyatları'na hazırlanan ortaokul öğrencileri için düzenlenen kış hazırlık kampı Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde devam ediyor.
 
Üniversite ortamında yapılan eğitim çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren küçük dâhiler, üniversite hayatını deneyimlemenin mutluluğunu yaşıyor.
Ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına katılacak olan devlet/özel ortaokul kurumları öğrencilerini matematik alanında çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve öğrencilerin analitik düşüncelerinin geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim kampına 30 öğrenci katılıyor.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi'nde düzenlenen olimpiyat hazırlık eğitimleri 3'er günlük periyodlar halinde toplam 9 gün olarak planlandı.

Kampta geleceğin dâhilerine; sayılar, cebir, olasılık ve istatistik öğrenme alanlarında yaş ve kesir problemleri, işçi ve havuz problemleri, kar-zarar problemleri, permütasyon ve kombinasyon dersleri veriliyor.

Matematik Olimpiyatları'na hazırlanan küçük dahiler Üsküdar Üniversitesi'nde 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)