Genç beyinler 3’üncü yaşını kutluyor

Genç beyinler 3’üncü yaşını kutluyor


























Avrupa Birliği tarafından sağlanacak fonlarla kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri için projeler geliştirmeye hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi 3 yaşında. Bugüne kadar Başbakanlık, Avrupa Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK… gibi çok sayıda kurum ve kuruluşa proje hazırlayan Akademi yeni yaşını kestiği pastayla kutladı. 

Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi adıyla Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan akademi; hazırladığı projeler, aldığı hibeler, düzenliği atölye faaliyetleri ve eğitim seminerleriyle dikkat çekiyor. Bu zamana kadar Başbakanlık, Avrupa Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Kültür Bakanlığı için çok sayıda proje hazırlayan ve hibe destekleri alan kurum, 2016 yılında da gelişimini sürdürdü.

Genç beyinler 3’üncü yaşını kutluyor 2Türkiye’nin Geleceği İçin Projeler Geliştiriliyor

Proje desteklerini her geçen gün arttıran Genç Beyinler Akademisi; eğitim ve atölye faaliyetleri, danışmanlık hizmetleri ve televizyon yayınlarıyla Yeni Genç Beyinler’ in ortaya çıkmasını teşvik ediyor. Uluslararası kurumlarla işbirliği içinde olan kurum, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’yi ve Türk Kültürünü tanıtmak gibi önemli bir misyonu da üstleniyor.

Bin 823 genç üyeye sahip akademi bu zamana kadar “BEYNİNİ ÇALIŞTIR, KENDİNİ YENİLE” , “ULUSAL YETENEK VE MENTOR AĞI” ve “SURİYELİ ÇOCUKLARLA ELELE” gibi birçok farkındalık oluşturan proje hazırladı, eğitim çalışmaları düzenledi ve hibeler aldı.

Projesi Olan Genç Beyinler Akademisi’ne

Akademinin temel amacı; hibe ve desteklerden yararlanmak için sahip olduğu veya çalıştığı konu adına proje geliştirmek isteyen lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine; akademisyenlere, kendi fikirlerini projeye çevirmek isteyenlere gerekli desteği vermek ve doğru şekilde yönlendirmek. 3 yıldır devam eden çalışmalar meyvelerini veriyor. Akademinin faaliyetleri ülke ekonomisine de çok önemli katkı sağlıyor.

Tanıtım Faaliyetleri ve Teşvikler Katılımı Arttırıyor

Proje destekleri ve danışmanlık hizmetlerinin yanında organize ettiği festivallerle sesini tüm genç beyinlere duyurmayı amaçlayan akademi, sadece 2016’nın ilk 6 ayında 219 projeye danışmanlık hizmeti verirken; 128 öğrenci ve 90 öğretmene proje bilgilendirmesi yaptı, 60 genç beyine Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdi.

Genç beyinlere proje yazmayı öğreten ve Türkiye’de proje kültürünü yaygınlaştıran Akademi yeni yaşını kestiği pastayla kutladı. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı kutlamada pastayı merkezin müdürü Dr. Nebiye Yaşar kesti.


Genç beyinler 3’üncü yaşını kutluyor 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)