‘Adalet’ multidisipliner bağlamda tartışıldı…

‘Adalet’ multidisipliner bağlamda tartışıldı…Üsküdar Üniversitesi, “Evrenden Bireye, Bireyden Sosyal Düzene Adalet” başlıklı bir panel düzenledi. Değerli akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen panelde ‘Adalet’ tarihten günümüze multidisipliner bağlamda masaya yatırıldı.“Evrenden Bireye, Bireyden Sosyal Düzene Adalet” başlıklı bir panel, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sırrı Akbaba, Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Özkan katıldı.
Öğrencilerin ilgi gösterdiği panelde ‘Adalet’ tarihten günümüze her yönüyle ele alındı.

Panelin ilk konuşmasını yapan Prof. Dr. İbrahim Özdemir, adaletin günümüz toplumlarında en çok aranan şey olduğuna dikkat çekti.

Vicdanı gelişmemiş bir insanı hukuka uydurmanın zor olduğuna vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Özkan da kanunlarını sürekli değiştiren bir toplumda düzenden bahsetmenin mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Sırrı Akbaba ise adalet denildiği zaman akla gelen ilk duygunun güven olduğunu kaydetti.

Panelde, “Adil insan nasıl olmalı? Bağlamında yetiştirilme, eğitim, bireyin kendini inşası” …gibi birçok konu da ayrıntısıyla ele alındı.
  
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)