Uluslararası Fizik Kongresine Üsküdarlı Öğrencilerden Çıkartma!

Uluslararası Fizik Kongresine Üsküdarlı Öğrencilerden Çıkartma!Üsküdar Üniversitesi, 32. Uluslararası Türk Fizik Derneği Kongresi’ne lisans düzeyinde 15 çalışma ile katıldı. Böylece Üsküdar Üniversitesi öğrencileri kongreye en çok çalışmayla katılan üniversite oldu.

Üsküdar Üniversitesi Medikal Radyasyon Uygulama Araştırma Merkezi’nin (ÜSMERA) Mühendislik Fakültesi lisans öğrencileri ile beraber yaklaşık 6 aydan bu yana hazırladığı çalışmalar, 32. Uluslararası Türk Fizik Derneği Kongresi’nde “Radyoloji, Nükleer Tıp, Medikal Fizik” başlığı altında sunuldu.

Üsküdar Üniversitesi, kongreye en çok çalışmayla katılan üniversite oldu. Medikal Radyasyon Uygulama Araştırma Merkezi araştırmacılarından Tuğba Manici, Elif Ebru Altunsoy ve Mühendislik Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinden Ayşe Özdemir, Melin Fındıklı, Furkan Düzyol, Merve Yıldız, Büşra Demirkan ve Elif Ayşe Kaçar’ın toplamda 15 çalışma ile kongreye katıldı.

ÜSMERA Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin, lisans öğrencilerinin ÜSMERA Araştırma Merkezi ile gerçekleştirdiği çalışmalarının uluslararası saygın bir kongrede değer bulmasının, öğrencilerin lisansüstü eğitimlerine şimdiden yapılmış büyük bir yatırım olduğunu vurguladı.  

Üsküdar Üniversitesinin lisans düzeyinde oldukça geniş bir katılımla Kongre’ye katıldığını belirten Tekin, söz konusu çalışmaların öğrencilerin bilimsel anlamda bir çalışmanın başından sonuna nasıl yürütüldüğünü öğrenmeleri ve perspektiflerini genişletmelerinde önemli katkı sağladığını söyledi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)