Zirvedekiler, önemli marka temsilcilerini ağırladı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12627

IEEE Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kolu Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Zirvedekiler” etkinliğinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Küresel ölçekte önemli marka temsilcilerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler alanında uzman isimlerle bir araya geldi. “Zirvedekiler’23” bu yıl da yazılım, elektrik-elektronik, endüstri, biyomühendislik, moleküler biyoloji ve genetik konularını işleyerek öğrencilerin kariyerlerine ışık tutması amaçlandı. 

Prof. Dr. Sevim Işık: “Bu alanda yetenekli gençlere rehberlik etmek için buradayız”

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevim Işık, bugünün teknoloji dünyasının yenilik ve başarıları bir araya getirmek amacıyla bir araya gelindiğinden bahsetti. Işık; “Bugünün zirvedeki teknoloji liderleriyle geleceğin liderlerini bir araya getirecek olan etkinliğin açılışını yapıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugünün teknoloji dünyasının en parlak fikirlerini, yenilikleri ve başarıları bir araya getirmek amacıyla bir araya geldik. Bildiğiniz üzere IEEE dünya çapında birçok ülkede aktif olan mühendislik, teknoloji ve bilimsel gelişmeler konusunda liderlik yapmayı hedefleyen uluslararası bir organizasyondur. Bizler geleceği şekillendiren teknolojik ve bilimsel ilerlemeleri gençlerimize tanıtmak ve bu alanda yetenekli gençlere rehberlik etmek için buradayız. Zirvedeki katılımcılarımızın yol göstereceği konuşmalarıyla bilgi ve deneyim paylaşımlarıyla zirvesine ulaşacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugünkü hedefimiz siz değerli liderlerin tecrübeleriyle gençlerin enerjisini bir araya getirerek bu bayrak yarışını bir üst seviyeye taşımaktır. Burada bulunan herkes bu hedeflere ulaşmak için önemli bir role sahiptir. Bu yüzden katılımınız ve enerjiniz bizim için gerçekten çok değerli.” şeklinde konuştu.

Mehmet Emin Ata: “Asıl başarımız külümüzün yönetim ekibiydi”

IEEE Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kulübü Başkanı Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Mehmet Emin Ata kulüp hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Zirvedekiler’23 etkinliğine hoş geldiniz diyerek söze başlayan Ata, “IEEE Üsküdar Üniversitesi bünyesinde üç adet komite bulunuyor. Komitelerimizle birlikte külümüzün üyelerinin ve kulübün etkileşim içinde olduğu bireylerin araştırmacı, kendine güvenen, mesleklerinde teknik ve sosyal açıdan fark yaratan bireyler olmalarını amaçlıyoruz. IEEE Üsküdar Üniversitesi öğrenci kolu kulübü kuruluşundan bu yana çok kısa bir zaman geçmesi içerisinde yüzlerce öğrenciyi uzmanlarla buluşturmayı, onlarca teknik geziyle işi yerinde öğrenmeyi ve yıl içerisinde yapmış olduğumuz büyük etkinliklerimizle öğrenci arkadaşlarımızı alanlarında hem bilgilendirmeyi hem de sosyalleştirmeyi başarmıştır. Hazırlaması zorlu ve bir o kadar da eğlenceli aktivitemizin arkasında asıl başarımız külümüzün yönetim ekibiydi.” dedi.

Cem Çerçioğlu: “İşe alımda instagram değil, gerçek hayatta ne kadar sosyal ona bakıyoruz”

Chief Strategy and Growth Officer at Monster Notebook Cem Çerçioğlu, zirveye ulaşmanın en güzel yolunun sosyal aktivite olduğuna dikkat çekti; “Başarının esasında arkasındaki en büyük şey, takım oyunu oynamaktır. İnsan sosyal bir varlıktır. Sosyalleşelim ki, üretelim. Ben en azından CV geldiği zaman aslında ilk baktığımız okul değil, altta bulunan sosyal aktiviteler çünkü benim departmanım strateji. Sosyal insanları tercih ediyorum. Kendini hissettirecek, genel kültürünün olması lazım, genel kültürünün olması için de sosyal aktivitelerinin olması lazım. Futbol oynar sosyalleşirsin, dans eder sosyalleşirsin. Bu esasında networke de yol açar. Network oluştuğu için sosyalleşmen lazım. İş dünyasında şu anda işe alımda %95’i ne kadar sosyalsin ona bakıyor. İnstagram’da değil, gerçek hayatta ne kadar sosyalsin? Çünkü bizler sizleri araştırırken tabi ki sosyal medyanıza da bakıyoruz. Kişilik analizini oluştururken bizimde bazı kullandığımız yazılımsal yapay zekâlarımız var çünkü zamanımı hiçbir şekilde kaybetmek istemiyorum. Yanlış kişiye yatırım yapmak istemiyorum. Zirveye ulaşmanın en güzel yolu sosyal aktivitedir.” ifadelerini kullandı. 

Ata Özarslan: “Kendinizi sürekli güncel tutmanız lazım”

Teknolojik gelişmelere kişilerin kendilerini uyarlaması gerektiğinin altını çizen İstanbul Data Science Academy Ata Özarslan; “Yapay zekâ günümüzde çok popüler. Herkes bir telaşa kapıldı. Biz de ilk başta anlamakta zorlandık. Mesela deniyoruz işin arka tarafını bildiğim için ben değilim ama bence birçok kişi böyle oldu; ‘ChatGPT diye bir şey varmış, ne yazsak bize cevap veriyor. Ne güzel sihir gibi beni nasıl anlıyor? Nasıl cevap üretiyor? Çok da mantıklı. Sanki karşılıklı konuşuyormuş gibi cevap üretiyor. Her yazdığıma cevap veriyor.’ Böyle bir ürün olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. ChatGPT iyi mi? İyi, kullanacağız. Bunlar teknolojik gelişme, hepimizin işini kolaylaştırmak için ve bazı insanlar gerçekten işsiz kalacak bu bilinmeyen bir gerçek ama kendimizi ona uyarlamamız gerekiyor. Hele ki günümüzde ben üniversite okuyayım, sonra bir yerde işe girip kırk sene boyunca aynı işi yapayım. Böyle bir şey yok. Kendinizi sürekli güncel tutmanız lazım. Sürekli değişmeniz lazım.” şeklinde konuştu.

Sabrican Zaim: “Girişimcilik biraz boksörler gibidir”

Co-Founder & CEO at Paymes Sabrican Zaim girişimcilik biraz boksörler gibi olduğundan bahsetti. Zaim; “Bir mesajlaşma uygulaması üzerinden arkadaşınızla konuşur gibi ürün ve hizmet satışı yapabilmenize aracılık eden bir uygulama geliştirdik. Paymes’in genel mottosu: sosyal mecralar üzerinden satış yapan bireylerin buradaki ödeme işlemlerine aracılık etmek. Bir miktar şanslıydık, pazarda bizimle gelişti. Baktığımız zaman girişimcilik biraz boksörler gibidir. İyi bir boksör yüzüne yumruk yedikten sonra hızlıca toparlanıyor. Girişimcilikte de çok iyi yumruk almayı öğrenmeniz gerekiyor, çok hızlı dayak yiyip yolunuza devam etmeniz gerekiyor.” dedi.

Mert Hekimci: “İnsanın kendi öğrenme planı mutlaka olmalı”

Öğrenme planı yaparken bir şeyleri kaçırma endişesine dikkat etmek gerektiğine dikkat çeken Director of Technology at Hepsiburada Mert Hekimci; “Çalışacağınız bir sonraki şirkette karşınıza çıkacak sorunlara sırtınızı yaslayarak kendinizi geliştirmeyi beklememelisiniz. Gittiğiniz şirkette eski teknolojilerle karşılaşabilirsiniz. İnsanın kendi öğrenme planı mutlaka olmalı. Bu planınızın hayatınızın her yerinde geçerli olması gerekir. Asıl sorun bu planı neye göre belirleyeceğinizdir. Bu planı ilgi alanımız ve yetkinliğimize göre yapmalıyız. Bunun için biraz denemek lazım. Öğrenme planınızı yaparken bir şeyleri kaçırma endişesine dikkat etmeniz gerekir. Bir teknoloji öğrenirsem ötekini kaçırır mıyım? Bu düşünce sizi boşlukta bırakır, o yüzden bir şeye odaklanın. Yaşınız genç olduğu için verdiğiniz karardan dönme şansınız var. Kariyerinizin ilk 6 senesinde mutlaka 2 şirket görmenizi tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı. 

Erkan Mankan: “Sağlık sektörünün de ne kadar önemli bir hale geldiğini görmüş olduk”

Trustlife İcra Kurulu Üyesi Erkan Mankan, Trustlife hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Mankan; “Trustlife Türkiye’nin Ulusal Sağlık Teknolojileri fonudur. Türkiye’de ilk defa bir fon olarak sağlık teknolojileri alanında yatırım yapmak üzerine kuruldu. Burada temel nokta dünyada aslında teknolojik süreçle biraz geriden takip ediyoruz fakat Covid gibi süreçler ara basamakları kısaltmaya çok yardımcı oldular. Bir anda büyük bir sorun herkesi etkiledi. Tüm dünyada savunma sanayi kadar sağlık sektörünün de ne kadar önemli bir hale geldiğini görmüş olduk.” şeklinde konuştu. 
Plaket takdimlerinin ve çekilişlerin sonuçlandırılmasının ardından etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)