Üsküdarlı Akademisyenler 1. Çocuk Şûra’sına katılım sağladı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12498

Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 26-28 Nisan 2023 tarihleri arasında "Çocuk Yüzyılı" temasıyla düzenlenen "1. Çocuk Şûrası" na katılım sağladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştiren 1. Çocuk Şûrası açılış programı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’ın katılımıyla başladı.

Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer, Çok Boyutlu Çocuk Gelişimi ve Sosyal İlişkiler komisyonuna katılım sağlarken, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay Çocuk ve Teknoloji komisyonunda yer aldı. 

Çocuklara yönelik ihtiyaçların, sorunların ve çözüm önerilerinin tüm yönleriyle ortaya konulmasının hedeflendiği 1. Çocuk Şûra’sı programı kapsamında 6 İhtisas Komisyonu da oluşturuldu.

Komisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, çocuk alanında çalışmalar yürüten STK’lar ve çocuk alanı uzmanları katkı sağladı.

6 İhtisas Komisyonu:
Çok Boyutlu Çocuk Gelişimi ve Sosyal İlişkiler
Çocuk Koruma
Çocuk ve Eğitim
Afet, Kriz ve Acil Durumlarda Çocuk
Çocuk ve Teknoloji
Çocuk Kültür, Sanat ve Oyun
alanlarında çalışmalar yürüten 6 farklı İhtisas Komisyonu, Şûra’nın ikinci gününde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürerek uzmanların görüşlerini içeren değerlendirmelerini tamamladı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)