Üsküdarlılar “META-TIP” projesiyle Teknofest’te!

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12487

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Metaverse ve Girişimcilik Kulübü öğrencileri “META-TIP” projesiyle Teknofest’e katılım sağladı. Teknofest'te 89,5 puan alarak finalistler arasında yer alan proje kapsamında Proje Yazılım Geliştirme Sorumlusu Emre Kaan Şanverdi 25 tıp öğrencisine 3D yazıcı eğitimi verdi ve bu öğrenciler, üç boyutlu organ tasarımları gerçekleştirerek organ baskısı üretme şansı elde etti.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde 6’ncısı düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor.
“META-TIP” projesiyle Teknofest’e katılım sağlayan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Metaverse ve Girişimcilik Kulübü öğrencileri yürütülen proje hakkında sunum gerçekleştirdi. Oldukça yoğun ilgi gören proje kapsamında katılımcılar bilgilendirildi.


3 boyutlu organlar ve organ sistemleri eğitimi verildi

Teknofest'te 89.5 puan alarak finalistler arasında yerini alan META-TIP projesi kapsamında Tıp fakülteleri başta olmak üzere öğrencilerin ve araştırmacıların daha iyi bir eğitim alabilmesi için gerçek organların 3 boyutlu olarak taranıp dijitalleştirilerek VR gözlükler kullanılarak müfredata uygun hale getirildi. Proje Yazılım Geliştirme Sorumlusu Emre Kaan Şanverdi Üsküdar Üniversitesi Tıp fakültesinden 25 kişilik öğrenci grubuna Metaverse ve girişimcilik kulübü olarak 3 boyutlu organlar ve organ sistemleri ile ilgili eğitim verdi. Öğrenciler, 3D yazıcı eğitimi aldı ve üç boyutlu organ tasarımları gerçekleştirerek organ baskısı üretti.


Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ve Dr. Nebiye Yaşar danışmanlığında yürütülen proje ekibinde Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinden Proje Kaptanı Stj. Dr. Mustafa Şanverdi, Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrensicisi Metaverse ve Girişimcilik Kulübü Kurucu Başkanı Emre Kaan Şanverdi, İnönü Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) Bölümü öğrencisi Doğasav Sümer, İnönü Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) Bölümü öğrencisi Mert Güngör, İnönü Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) Bölümü öğrencisi Mahmut Onat Özten bulunmaktadır.


Teknofest, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.

Fotoğraf: Elifnur Öztürk / ÜHA

Fotoğraf: Betül Kalkuloğlu / ÜHA 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)