Üsküdar ailesi Ramazanda deprem bölgesinde…

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıcı sonuçlara neden olan asrın felaketinin ardından bölgeye yönelik destek ve çalışmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi yine deprem bölgesinde. Topladıkları yardımları Ramazan’da Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedelere ulaştıran Üsküdarlılar, depremzedelerle uzun uzun vakit geçirdi.  Depremin acısını en derinden hisseden çocuklara da hediyeler götüren Üsküdarlılar, düzenledikleri renkli ve eğlenceli etkinliklerle bir nebze de olsa acılarını hafifletti.  

11 ilde etkili olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı ve Haydi Tut Elimi Derneği öncülüğünde Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedeler ziyaret edildi. Erzak ve kıyafet yardımının yapıldığı ziyarette küçük çocuklar da unutulmadı.


Üsküdar ailesinin akademik ve idari personelleri ile öğrencileri, topladıkları yardımları Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedelere ulaştırdı. 


Üsküdarlılar, Kahramanmaraş Türkoğlu’nda bulunan Dedeler İlkokulu-Ortaokulu, Hatay’da bulunan Reyhanlı Eğitim Kampüsü ve çadırkentleri ziyaret etti. 
Etkinliğe SKS Yöneticisi Sadık Paksoy, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar, SKS Uzmanı Selman Utku, Haydi Tut Elimi Derneği Sekreteri Ayşe Banu Güngenci, Yönetim Kurulu üyeleri Serpil Tarhan ile Ayşegül Şekli ve öğrenciler katılım sağladı.
Ziyaret kapsamında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi sakinleri de ziyaret edildi. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Dedeler Köyü Muhtarı Kahraman Güneş, Dedeler İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mustafa Bozdoğan, Dedeler İlkokulu-Ortaokulu öğretmen kadrosu, köy ihtiyar heyeti ve köy sakinleri Üsküdarlı üyeleri samimi karşıladı.  

Depremin yıkıcı acısına inat hep birlikte boyandılar…

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bulunan Dedeler İlkokulu-Ortaokulu’na ziyarette bulunan 30 kişilik ekip çocuklarla etkinlikler gerçekleştirdi ve kıyafet, erzak yardımında bulundu. 
Gönüllüler, çocuklarla beraber güzel ve anlamlı anılar biriktirdi. 
Sihirbazlık ve palyaço etkinlikleri gerçekleştirildi, çocuklara yüz boyası yapıldı, şeker ve balonlar dağıtıldı. 

Yoğun bir ilgiyle karşılaşan ekip zaman zaman duygu dolu anlar da yaşadı.

Sadık Paksoy: “Yine gelip bu okulda öğretmenlik yapacaksınız…”

Kahramanmaraşlı olan SKS Yöneticisi Sadık Paksoy, ilin tarihçesi hakkında ekibi bilgilendirdi ve depremzede çocuklar ve ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çocuklarla sohbet eden Paksoy; “Ben bu köyde doğdum. İnşallah sizler de bizim gibi okuyup, üniversitelere geleceksiniz. Çok çok büyük mühendis, doktor, ekonomist, bankacı, öğretmen olacaksınız. Yine gelip bu okullarda öğretmenlik yapacaksınız. Allah bir daha böyle depremler göstermesin.” şeklinde konuştu.
Ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Türkoğlu Dedeler Köyü sakinleri, ekibi yöresel yemeklerden oluşan zengin iftar sofrasında ağırladı.

Reyhanlı Eğitim Kampüsü ziyaret edildi

Ekip, Kahramanmaraş’ın ardından Hatay’a uğradı. Uluslararası bir eğitim kurumu olan Reyhanlı Eğitim Kampüsüne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Antakya merkezdeki çadır kentleri ziyaret ederek burada bulunan çocuklara da ikramlarda bulundular.

Haber: Ebranur Özdemir
Fotoğraflar: Kaan Güzeltepe

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)