Çocuk hakları sosyal ve hukuki bağlamda konuşuldu.

Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında Üsküdar Üniversitesi’nde çocuk hakları günü paneli düzenlendi. Panelde çocukların hakları hukuki ve sosyal yönüyle ele alındı. Cumhuriyet Savcısı Orhan Güldiker, Av. Seda Akço’nun katıldığı panelde Doç. Dr. Abdullah Karatay “Çocuk hakları konusunda bilinç oluşturma adına bizlere büyük görevler düşüyor.” Dedi.

Üsküdar Üniversitesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında önemli bir panel düzenledi. Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapılan panele konuşmacı olarak Cumhuriyet Savcısı Orhan Güldiker, Av. Seda Akço katıldı.

Katılımın da yoğun olduğu panelin moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karatay yaptı. Panelde savcı Güldiker “Yargılama Sistemi ve Çocuk Hakları” konusunda bilgi verirken Av. Akço da  “Çocuk Haklarının Gelişimi ve Bugünü” başlığında bilgi verdi.

AB çocuk hakları sözleşmesinin önemine dikkat çeken Dr. Karatay, sözleşme öncesinde çocuk korumanın hayırseverlik olarak algılandığını söyledi. Korumanın kişilerin inisiyatifinde olan bir şey olduğunu kaydeden Karatay, bugün böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Artık çocuk hakları kavramsallaştı diyen Karatay şunları kaydetti.

“Çocuklarımız bugün bir vatandaş, birey olarak kabul görüyorlar. Ancak bu yetmez. Korunmaya muhtaç çocuklarımız daha iyi şartlarda yetiştirilmeli, eğitilmeli. Çocuk hakları sözleşmesi büyük referans alanı oluşturdu evet ancak, çocuklarımızın haklarının bilinci konusunda farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Bu bağlamda da bizlere çok önemli görevler düşüyor.” 

Soru cevabın da yapıldığı panelde Üsküdar Üniversitesi Rektörü Danışmanı Halide İncekara da konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Çocuk hakları sosyal ve hukuki bağlamda konuşuldu. Çocuk hakları sosyal ve hukuki bağlamda konuşuldu. 2 Çocuk hakları sosyal ve hukuki bağlamda konuşuldu. 3