Yunanistan’dan Prof. Dr. Dimitris Theofinidis Hemşirelik Bölümünü ziyaret etti

Yunanistan’dan Prof. Dr. Dimitris Theofinidis Hemşirelik Bölümünü ziyaret ettiErasmus anlaşması kapsamında Yunanistan’dan hemşirelik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dimitris Theofinidis Üsküdar Üniversitesi’nde ziyaret, gezi ve incelemede bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Yunanistan Alexander Techonological and Educational Institute of Thessalaniki School of Health and Medical Care Nursing Department arasında yapılan Erasmus anlaşması çerçevesinde, hemşirelik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dimitris Theofinidis 14 – 18 Eylül 2015 tarihleri arasında bir hafta süreyle Üsküdar Üniversitesi’nde bulundu.

Özellikle Stroke Care, Emergency Nursing, konusunda pek çok çalışması olan ve uluslararası “Nurse Education Today" and "International Journal of Caring Sciences” dergilerinin editörler kurulunda bulunan Theofinidis, Üsküdar Üniversitesi’nde gezi ve incelemelerde bulundu. Bu çerçevede hemşirelik bölümünü gezen Theofinidis NPİSTANBUL Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu.

Theofinidis, “Yunanistan da Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Eğitimi” konusunda Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarına bir de sunum gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi’nde bulunmanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Prof. Dr. Dimitris Theofinidis, Üniversite ve NPİSTANBUL Hastanesini çok beğendiğin, daha fazla işbirliği yapmak istediğini söyledi. En kısa sürede öğrencilerini de göndermek istediğini belirten Theofinidis, hemşirelik bölümü öğrenci ve öğretim elemanlarını Üniversitesine davet etti.