Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı El Ümiti Vakfını ziyaret etti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56471

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan El Ümiti Vakfını ziyaret etti. Ziyarette ikili iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşme sırasında Türk devletleri arasında eğitim ve bilim alanında iş birliklerinin giderek artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleymanlı, Üsküdar Üniversitesinin bu alanda yaptığı araştırmalardan da bahsetti. 

Yeni nesil liderleri keşfetmeyi ve potansiyellerini geliştirmeyi amaçlayan El Ümiti Vakfı, bu doğrultuda önemli projeler gerçekleştiriyor. El Ümiti Vakfı, özellikle psikoloji ve sosyoloji alanında dünyanın farklı ülkeleriyle önemli iş birlikleri geliştiriyor. Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ise vakıfla görüşme gerçekleştirerek Türkiye ile yapılabilecek iş birlikleri konusunda bilgiler verdi. 

Düzenlenen görüşmeye El Umiti Vakfı Genel Müdürü Alina Khamatdinova, Çocuk ve Gençlerin Teşhis ve Gelişimi Merkezi Müdürü Gulim Yusufova, Liderlerin Gelişimi ve Dijital Eğitim Merkezi Müdürü Aigul Kuatova, BT Projeleri Müdürü Gulsanat Mambetalieva, ‘Sosyologlar Okulu’ Projesi Müdürü Aliya Sarsekeeva, Çocuk ve Gençlerin Teşhis ve Gelişimi Merkezi Proje Koordinatörü Dinara Zhumabaeva ve Asel Kisaeva katılım sağladı.  

Türkiye’de yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgiler verildi

Görüşme sırasında Türk devletleri arasında eğitim ve bilim alanında işbirliklerinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleymanlı, özellikle yetenekli çocukların ve gençlerin keşfedilmesi yönünde Türkiye’de yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Tarhan’ın ‘Değerler Psikolojisi’ kitabına da dikkat çekildi

Üsküdar Üniversitesinin bu alanda yaptığı araştırılmalardan bahseden Süleymanlı, bu birikimleri kardeş ülke Kazakistan’la paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi. Bu bağlamda Süleymanlı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın Nisan ayında gerçekleşen Kazakistan ziyaretinin önemine dikkat çekti.  

Süleymanlı, bu ziyaret çerçevesinde Kazakistan baskısı yapılan ve  L.Gumilyev Avrasya  Üniversitesinde Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın geniş katılımlı bir konferansla okuyucusuyla buluşan ‘Değerler Psikolojisi’ kitabının bu anlamda önemli bir hizmet olduğu da dile getirdi. 

Türkiye ile her alanda iş birliğine açık olduklarını dile getirdiler

El Umiti Vakfı Genel Müdürü Alina Khamatdinova ve Çocuk ve Gençlerin Teşhis ve Gelişimi Merkezi Müdürü Gulim Yusufova vakfın genç yeteneklerin keşfedilmesine yönelik çalışmalarından bahsederek Türkiye ile her alanda iş birliğine açık olduklarını dile getirdiler.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)