Çoğu doktorun denk gelmeyeceği ameliyatları henüz öğrenciyken gördü…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56462

Tıp stajını geçen yıl ABD’de yapan Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Hatice Nihal Dülger, bu kez de ABD’de bulunan Columbia Üniversitesi'ne bağlı New York Presbyterian Hospital'da stajını tamamladı. Amerika’da 2001 yılında ilk böbrek naklini yapan cerrah Dr. Llyold Rathner’ın yanında staj fırsatı yakalayan Dülger, çoğu doktorun denk gelmeyeceği ameliyatları öğrenciyken görme şansı yakaladı. Dülger, pek çok böbrek ve karaciğer ameliyatını katılma ve gözlemleme fırsatı bulduğunu da belirtti.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Hatice Nihan Dülger, Amerika'nın New York şehrinde bulunan Columbia Üniversitesi’ne bağlı New York Presbyterian Hospital Cerrahi departmanında, Transplantasyon Cerrahisi (organ nakli) üzerine stajını tamamladı.

Amerika’da yaz stajını tamamlayan ilk öğrenci olmuştu

Geçen yıl ABD’de bulunan “University Hospitals Cleveland Medical Center” Hastanesi Radyoloji bölümünde stajını başarılı bir şekilde tamamlayan Dülger, bu başarısıyla Tıp Fakültesi öğrencileri arasında yurtdışında, Amerika’da yaz stajını tamamlayan ilk öğrenci olma unvanını almıştı. 

Pek çok böbrek ve karaciğer ameliyatına katılma olanağı buldu

Amerika’da 2001 yılında ilk böbrek naklini yapan cerrah Dr. Llyold Rathner tarafından stajı kabul edilen Hatice Nihal Dülger, Rathner’dan birçok klinik bilgi öğrendiğine ve pek çok böbrek ve karaciğer ameliyatlarına da katılma fırsatı bulduğunu kaydetti.  

“Çoğu doktorun denk gelmeyeceği ameliyatları öğrenciyken görme şansı edindim”

Yaptığı stajın kariyerine çok faydası olacağına inandığını belirten Dülger; “Amerika’da belki de çoğu doktorun hiç denk gelmeyeceği ameliyatları öğrenciyken görme şansı edindim. Kariyerime çok faydası olacağına inandığım stajım sonucu pek çok şey öğrendim. Okulumuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu süreçte bana maddi-manevi desteğini esirgemeyen aileme, stresli başvuru süreçlerinde daima yanımda olan değerli Kenan Karagöz hocama, beni yeni vizyonlar kazanma konusunda destekleyen değerli Prof. Dr. Nevzat Tarhan hocama ve üniversiteme çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullanarak mutluluğunu dile getirdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)