Hocaların hocası Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan hayatını kaybetti…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56458

Kaleme aldığı kitapları, akademik çalışmaları ve konferanslarıyla ilgiyle takip edilen ve takdir toplayan Prof. Ersin Nazif Gürdoğan 79 yaşında hayatını kaybetti. Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, akademisyen, yazar ve mütefekkir Gürdoğan’ın gerek akademik gerek ise yaşama dair rehber olacak önemli çalışmaları bulunuyor… Gürdoğan, Üsküdar Üniversitesi tarafından 2020 yılında düzenlenen 5. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri Töreninde ödüle layık görülmüştü.  

Küresel ölçekte nitelikli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  

Yüksek İnsani Değerler Ödülüne layık görülmüştü…

Yazar-Akademisyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, “Hayatı görünmeyen üniversite olarak tanımlayan, Mehmet Akif’in tabiri ile Asım’ın Nesli’ne katkı sağlayan çalışmaları” dolayısıyla Üsküdar Üniversitesi tarafından 2020 yılında düzenlenen 5. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri Töreninde ödüle layık görülmüştü.  

Gürdoğan yaptığı konuşmada:

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan: “Günümüzün en önemli güç kaynağı bundan böyle değerler olacaktır” 

“İnsani değerlere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Nasıl tarım toplumları sanayi toplumlarına dönüşmüşse, sanayi toplumları bilgi toplumlarına dönüşmüşse önümüzdeki yıllarda da mutlaka bilgi toplumları değer toplumlarına dönüşmek zorunda. Günümüzün en önemli güç kaynağı bundan böyle değerler olacaktır. 24 değer dünyanın geleceği için çok önemlidir. Değersiz bilgi her zaman yıkıcıdır…” 
2020 yılı Mehmet Akif İnan Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü sahibi, iktisat profesörü Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan 20 Ağustos 2024 Salı günü öğle namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinde kılınan cenaze namazının ardından sevenleri tarafından Eskişehir’de uğurlandı.

ERSİN NAZİF GÜRDOĞAN KİMDİR?

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan 1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 

1968 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Gürdoğan, 1975 yılında Üretim Yönetimi alanında Doktora eğitimini tamamlayarak Doktor unvanını almıştır. 

1987 yılında Doçentlik unvanı alan Gürdoğan, 1994 yılında Profesör olmuştur. 

Yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde ders veren Gürdoğan, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak görev yapıyordu. 

Gürdoğan Üsküdar Üniversitesi bünyesinde nitelikli çalışmalarda da bulunuyordu.  

Eserleri:

Üretim Planlamasına Doğrusal Programlama (Doktora tezi, 1981), Teknolojinin Ötesi (1985), Ticari ve Sosyal Açıdan Proje Değerlendirme Yöntemleri (1987), Kültür ve Sanayileşme (1987), Hicaz'dan Endülüs'e (Gezi Notları, 1989), Kirlenmenin Boyutları (Denemeler, 1989), Görünmeyen Üniversite (Mehmed Zahid Kotku'nun hayatından hareketle tasavvufun modern toplumdaki yerini ve önemini tartışır, 1993), Zamanı Aşan Şehirler (Buhara, Semerkand, Taşkent, Bakü ve Şeki gezi notları, 1994), Günler Akarken (Denemeler, 1996), Yeni Roma (Denemeleri, 2003).

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)