Siber Güvenlik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Siber Güvenlik TR-ING  Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2020-2021 Bahar Dönemi online başvuruları 07.12.2020 tarihinde başlayacaktır.

Onlıne Başvuru Linki

2020-2021 Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Tüm adaylarımıza duyurulur.

Doç. Dr. Mesut KARAHAN

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü.

Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir?

Lisans programlarından mezun olanlar programa başvurabilirler. Bilimsel Hazırlık Programı gerekli görüldüğünde uygulanır.

ALES ve YDS sonuç belgesi (ALES ve YDS Sınavı herhangi bir alan türünde 55 puan ve üzeri olmalıdır)

Adaylar fen bilimleri sınavına veya mülakata tabi tutulacaktır.

Adaylar sıralamaya göre seçilecektir.

ALES belgesi olmayan adaylar özel öğrenci statüsünde yüksek lisans programına başvurabilirler.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar için ALES belgesi istenmemektedir.

PROGRAM ÜCRETİ:

FEN BİlİmLerİ ENSTİTÜ