Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

ONLINE KAYIT LİNKİ

2022-2023 Güz Yarıyılı online başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi       : 22.08.2022

Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi          : 26.08.2022

ALES Puan Türü     : SAYISAL

Enstitü Süreç Akış Diyagramı.docx

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

2021-2022 Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Değerli Öğrencilerimiz,

Kesin kayda hak kazanan asil öğrencilerimizin ve yedek listeden hak kazanıp asil öğrencilerin kayıt durumlarına göre, asil olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin başvuru belgelerinin asıllarıyla birlikte, Çarşı Yerleşke 3. Kat Fen Bilimleri Enstitü Sekreterliğine gelmeleri ve ilgili formu doldurup imzalattıktan sonra öğrenci işleri sonrasında da muhasebe biriminden işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Doç. Dr. Mesut KARAHAN

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü.

Biyoteknoloji TR-Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Anabilim Dalı Başkanı : Prof. Dr. Tunç ÇATAL

tunc.catal@uskudar.edu.tr

BAŞVURU BİLGİLERİ

Programa ilgili üniversitelerin biyoloji, tıp, eczacılık, veterinerlik, malzeme mühendisliği, kimya mühendisliği, Biyomühendislik gibi bölümlerinden mezun olan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir. Yüksek lisans programından mezun olabilmek için tezli programda iki yıl içinde (4 dönem) en az 120 AKTS , tezsiz programda 3 dönemde en az 90 AKTS toplamak zorundadırlar. Ayrıca öğrenciler ders dışı zamanlarda laboratuvarda yürütülen çalışmalara da katılarak laboratuvar bilgi ve kültürlerini uygulamalı olarak pekiştireceklerdir.

PROGRAM  ÜCRETİ:

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜSTATÜ2022-2023 YILI  %8 KDV DAHİL FİYAT
BİYOTEKNOLOJİ TEZLİ₺32.230
BİYOTEKNOLOJİ TEZSİZ₺25.230

BİLİMSEL HAZIRLIK-TEZ-DERS-İNGİLİZCE HAZIRLIK 2022-2023 YILI  %8 KDV DAHİL FİYAT
BİLİMSEL HAZIRLIK DERS ÜCRETİ₺3.410
İNGİLİZCE HAZIRLIK ÜCRETİ₺34.710

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>