Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Hakkında

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Nedir?

Biyomühendislik, biyolojik sistemlerdeki problemleri mühendislik yaklaşımıyla çözmek için matematik, fizik ve kimya gibi temel fen bilimlerini, mühendislik ilkelerini ve yöntemlerini kullanan bir alandır.

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı’nın amacı temelde, biyomühendislik alanında araştırma yapacak bireylere gerekli bilgi birikimi sağlayarak, bu alanda yapılacak olan çalışmalara öncülük edebilecek yüksek biyomühendislerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir?

Programa ilgili üniversitelerin biyomühendislik, genetik ve biyomühendislik, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, sağlık bilimleri, tıp, eczacılık, veterinerlik, matematik, fizik, kimya, malzeme mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, gıda mühendisliği, mühendislik bilimleri, kimya ve biyoloji mühendisliği gibi bölümlerinden mezun olan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı’nda Alınan Dersler Nelerdir?

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı’nda öğrencilerin temel bilgileri öğrenebilmeleri için almaları gereken Biyomühendislik Temel Konuları I, Biyomühendislik Temel Konuları II, Uygulamalı Biyoistatistik ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilim Etiği zorunlu derslerinin yanında çalışmak istedikleri alana yönelik seçebilecekleri Nanobiyomühendislik, Biyomühendislikte Matematiksel Yöntemler, İlaç Biyoteknolojisi, Biyomühendislik için Programlama gibi seçmeli dersleri içeren geniş yelpazeli bir ders programı oluşturulmuştur.

Öğrenciler edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökebilmeleri için üniversite bünyesinde bulunan biyomühendislik laboratuvarı, klinik biyokimya ve toksikoloji laboratuvarı, klinik farmakogenetik laboratuvarı, nöropsikoloji ve psikoloji laboratuvarı, nörogörüntüleme laboratuvarı, elektrofizyolojik görüntüleme laboratuvarı, radyodiyagnostik görüntüleme ve beyin stimülasyon laboratuvarında uygulamalı çalışmalar yapma olanağı bulunmaktadır.

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı’nı bitiren bireyler; ilaç, çevre, tarım, ziraat ve biyomedikal gibi alanlarda, özel tanı laboratuvarlarında, devlet hastanesi genetik laboratuvarlarında, özel üniversitelerde veya devlet üniversitelerinde gerek araştırmacı gerekse akademisyen olarak çalışabilmektedir.

Yüksek lisans programı kapsamında öğrenciler, endüstri ve üretime katkı sağlamaları amacıyla yenilikçi projelerin hayata geçirilebilmesi için üniversite-sanayi iş birliğine ve kendi biyomühendislik şirketlerini kurmalarına teşvik edilerek hem Türkiye’de hem de uluslararası platformlarda biyomühendislik sektörünün gelişmesine katkı yapması hedeflenmektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!