Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BAŞVURU VE ÜCRETLER

Biyomühendislik (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Enstitü Süreç Akış Diyagramı.docx

2021-2022 Güz Dönemi Onlıne Başvurular 06.09.2021 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Online Başvuru Linki

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

Sonuçlar 21.09.2021 tarihinde tüm adaylara iletilecektir.

Son kayıt tarihi: 29 Eylül 2021

Ders kayıtları: 08 Ekim 2021

Dersleri Başlaması: 18 Ekim 2021

ALES Puan Türü: SAYISAL

PROGRAM SORUMLUSU

Dr. Öğretim Üyesi Tuba SEVİMOĞLU

tuba.sevimoglu@uskudar.edu.tr

2021-2022 Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Değerli Öğrencilerimiz,

Kesin kayda hak kazanan asil öğrencilerimizin ve yedek listeden hak kazanıp asil öğrencilerin kayıt durumlarına göre, asil olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin başvuru belgelerinin asıllarıyla birlikte, Çarşı Yerleşke 3. Kat Fen Bilimleri Enstitü Sekreterliğine gelmeleri ve ilgili formu doldurup imzalattıktan sonra öğrenci işleri sonrasında da muhasebe biriminden işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Doç. Dr. Mesut KARAHAN

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü.

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1 – Başvuru dilekçesi

2 – Diploma (Aslı veya onaylı örneği)

3 – Nüfus cüzdanı fotokopisinin onaylı örneği

4 – 2 adet fotoğraf

5 – Not durum belgesi (onaylı örneği)

6 – Referans Mektubu istenmemektedir.

7 – (ALES –SAYISAL puan türünden en az 55.) ÖSYM Sınav sonuç belgesi veya bilgisayar çıktısı. (Tezsiz Program Öğrencilerinden Kayıt Esnasında ALES Puanı istenilmemektedir.)

8 – TOEFL IBT, YDS, e-YDS veya Eşdeğer Belge

İngilizce yüksek lisans programları için İngilizce yeterlilik belgesi aranmaktadır. İngilizce veya başka bir yabancı dil ile yürütülen programlar için yabancı dil yeterlik düzeyi ve ilgili Enstitü Yönetim Kurulu tarafından önerilen ve Senato tarafından onaylanan ve adaylara duyurulan diğer ölçütler aranır. Aday öğrenciler, TOEFL IBT, YDS, e-YDS veya Üsküdar Üniversitesinin yılın belirli dönemlerinde düzenlediği İngilizce Yeterlilik Sınavı'na girebilirler.

PROGRAM ÜCRETİ:

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2021-2022 YILI ÜCRET

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE %50 İNDİRİM
BİYOMÜHENDİSLİK (İNGİLİZCE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ)
21.485,00 TL
10.742,50 TL
BİYOMÜHENDİSLİK (İNGİLİZCE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ)
18.690,00 TL
9.345,00 TL

BİLİMSEL HAZIRLIK DERS ÜCRETİ    2.525,00 TL

TÜRK ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLİZCE HAZIRLIK ÜCRETİ            25. 715,00    TL

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ