Biyoinformatik Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

BİYOİNFORMATİK TR (TEZLİ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ ONLINE BAŞVURULAR 07.06.2021 TARİHİ İTİBARI İLE BAŞLAYACAKTIR.

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi                                   :   06.08.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi  :   10.08.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                       :   20.08.2021

ALES Puan Türü                                         :   SAYISAL

Değerli Öğrencilerimiz,

Kesin kayda hak kazanan asil öğrencilerimizin ve yedek listeden hak kazanıp asil öğrencilerin kayıt durumlarına göre, asil olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin başvuru belgelerinin asıllarıyla birlikte, Çarşı Yerleşke 3. Kat Fen Bilimleri Enstitü Sekreterliğine gelmeleri ve ilgili formu doldurup imzalattıktan sonra öğrenci işleri sonrasında da muhasebe biriminden işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

2021-2022 Güz yarıyılında, Tezli programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Tüm adaylarımıza duyurulur.

Doç. Dr. Mesut KARAHAN

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü.

On-line başvuru linki:   https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx

Ana Bilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Burhan PEKTAŞ

E-mail : burhan.pektas@uskudar.edu.tr

Başvuru Koşulları

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

Programa  Lisans derecesini Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği alanlarından farklı bir alanda almış olan adaylar Biyoinformatik Anabilim Dalı ve Enstitü Yönetim Kurulu'nun belirleyeceği Bilimsel Hazırlık Programına katılacaktır.

Yüksek lisans programına başvuran adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) Sayısal en az 55 puan almış olmalıdırlar. Üniversitelerarası Kurul tarafından ALES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören "Graduate Record Examination" (GRE) sınavında en az ALES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir.

BİLİMSEL HAZIRLIK DERS ÜCRETİ 2.525,00 T.L.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
TEZLİ/TEZSİZ