Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Enstitü Süreç Akış Diyagramı.docx

1. General Requirements: You may enroll in a program with thesis or non-thesis option, For the thesis option, commonly, you will be required to take 7 or more courses in a minimum of two semesters and work for thesis which typically lasts about 2 semesters or more. The non-thesis option means you are rqeuired to take 10 or more courses in about 3 semesters and a project needs to be done in a minimum of one semester. Please check details of each program as it may vary.

"Sevgili öğrencilerimiz,

Kayıt için gerekli olan ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2020-2021 BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMIMIZ ektedir. EEE590 ve EEE 595 dersi sadece TEZLİ yüksek programda, EEE 596 dersi sadece TEZSİZ yüksek programda, diğer dersler hem TEZLİ hem de TEZSİZ programlarda açılmaktadır. Ders seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Hepinize başarılı bir yarıyıl dileriz. Sağlıklı günler."

FBE ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YL 2020-2021 BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI - Kopya.xlsx

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (ING) TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2020-2021 BAHAR DÖNEMİ ONLİNE BAŞVURULARI 07.12.2020 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR.

online başvuru. https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

2020-2021 Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Tüm adaylarımıza duyurulur.

Doç. Dr. Mesut KARAHAN

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü.

Adres : T.C. Üsküdar Üniversitesi

Haluk Türksoy Sok. Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14

PK:34662 Üsküdar / İstanbul / TÜRKİYE

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir?

Programa Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik-Haberleşme Mühendisliği ve ilgili bilim dallarından lisans diplomalı mezunlar başvurabilecektir.

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLARI

ALES ve YDS sonuç belgesi (ALES ve YDS Sınavından Herhangi bir alan türünde 55 puan ve üzeri olması)

Adaylar bilim sınavı veya mülakat sınavına tabi tutulacaktır.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ALES belgesi olmayan adaylar yüksek lisans programına özel öğrenci statüsünde başvurabilirler.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar için ALES belgesi istenilmemektedir.

PROGRAM  ÜCRETİ:

SCIENCE INSTITUTE

FEE FOR 2020-2021

50% DISCOUNT FOR USKUDAR UNIVERSITY GRADUATES

MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN ELECTRICAL-ELECTRONICS ENGINEERING (ENGLISH) WITH THESIS

18.435,00

9.217,50

MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN ELECTRICAL-ELECTRONICS ENGINEERING (ENGLISH) WITHOUT THESIS

16.035,00

8.017,50

SCIENTIFIC PREPARATION COURSE FEE
2.315,00

Alan dışından başvuru yapanlar 1 eğitim yılı (Yüksek Lisans eğitiminden sayılmayacak şekilde ) Bilimsel hazırlık eğitimine tabi tutulacak.