Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

2024-2025 Güz Yarıyılı Başvuruları Hk.

2024-2025 Güz Dönemi Online Başvurular 03.06.2024 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 31.07.2024

PROGRAM ÜCRETLERİ: https://uskudar.edu.tr/tr/yuksek-lisans-ucretleri

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır:

ALES Puan Türü     : SAYISAL

ENSTİTÜ SÜREÇ AKIŞ DİYAGRAMI

Enstitü Süreç Akış Diyagramı.docx

Enstitü Süreç Akış Diyagramı - EN ).docx

1. General Requirements: You may enroll in a program with thesis or non-thesis option, For the thesis option, commonly, you will be required to take 7 or more courses in a minimum of two semesters and work for thesis which typically lasts about 2 semesters or more. The non-thesis option means you are rqeuired to take 10 or more courses in about 3 semesters and a project needs to be done in a minimum of one semester. Please check details of each program as it may vary.

"Sevgili öğrencilerimiz,

Kayıt için gerekli olan ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2020-2021 BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMIMIZ ektedir. EEE590 ve EEE 595 dersi sadece TEZLİ yüksek programda, EEE 596 dersi sadece TEZSİZ yüksek programda, diğer dersler hem TEZLİ hem de TEZSİZ programlarda açılmaktadır. Ders seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Hepinize başarılı bir yarıyıl dileriz. Sağlıklı günler."

2024-2025 Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Tüm adaylarımıza duyurulur.

Prof. Dr. Mesut KARAHAN

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir?

Programa Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik-Haberleşme Mühendisliği ve ilgili bilim dallarından lisans diplomalı mezunlar başvurabilecektir.

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLARI

ALES ve YDS sonuç belgesi (ALES ve YDS Sınavından Herhangi bir alan türünde 55 puan ve üzeri olması)

Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ALES belgesi olmayan adaylar yüksek lisans programına özel öğrenci statüsünde başvurabilirler.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar için ALES belgesi istenilmemektedir.

Alan dışından başvuru yapanlar 1 eğitim yılı (Yüksek Lisans eğitiminden sayılmayacak şekilde ) Bilimsel hazırlık eğitimine tabi tutulacak.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!