Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programları | Üsküdar Üniv. Genel Bilgi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk üniversitesi olarak 2011 yılında kurulan Üsküdar Üniversitesi çatısı altında 2013 yılında kurulan Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE), bu tarihten itibaren öğrenci kabulüne başladı. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, fen ve mühendislik bilimleri alanında yüksek lisans programları düzenlenmektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsünde geleceğin bilim insanları yetiştiriliyor

Bilim, sağlık ve teknoloji alanındaki gelişmeleri takip eden Üsküdar Üniversitesi’nin lisansüstü eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde önemli yeri olan Fen Bilimleri Enstitüsü, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

AR-GE çalışmalarına katkı sağlanıyor

Üsküdar Üniversitesi’nin AR-GE faaliyetlerine de katkıda bulunan ve gelecekte de bu alanda çalışmalar yürütecek nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedefleyen Fen Bilimleri Enstitüsü, ulusal ve uluslararası düzeydeki akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Literatürdeki yeniliklere hâkim eğitim

Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, profesyonel akademik kadrosu ve geniş uygulama imkanları ile alanına ve literatürdeki yeniliklere hakim, vizyonlu ve tam donanımlı eğitim sunmaktadır. Programlara katılanların uzmanlık alanlarında derinleşmeleri, gelecekte akademik kariyer yapmak isteyenlere de sağlam bir temel oluşturmaları hedeflenmektedir.

FBE bünyesinde, Biyomühendislik Türkçe ve İngilizce Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı, Moleküler Biyoloji Türkçe ve İngilizce Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı , Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı , Elektrik-Elektronik Mühendisliği İngilizce Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı  , Bilgisayar Mühendisliği Türkçe ve İngilizce  Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı , Siber Güvenlik Türkçe ve İngilizce Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı ,  Yapay Zeka Mühendisliği Türkçe Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı, Biyoinformatik Türkçe Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı ,  Kimya Mühendisliği Türkçe ve İngilizce Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı  ve Mühendislik Yönetimi Türkçe ve İngilizce (Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı) altında Yüksek Lisans Programları yer almaktadır.

Fen Bilimleri Enstitüsünde nitelikli yüksek Biyomühendisler yetiştiriliyor

İnsan ve çevre sağlığını ilgilendiren kuruluşların araştırma-geliştirme bölümlerinde yüksek Biyomühendislere ihtiyaç vardır. Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı’nın amacı, ülkemizde ve yurt dışında yüksek nitelikli araştırma yapacak nitelikli araştırmacı ihtiyacına katkıda bulunmak ve Biyomühendislik alanında bilgi birikimini artıracak bilimsel çıktıları ülkemiz ve insanlık hizmetine sunmaktır.

Sağlık kuruluşlarının Uzman Moleküler Biyologlara ihtiyacı var

Moleküler Biyoloji  Yüksek Lisans Programı; hastalıklara tanı koyma, tedaviye zemin hazırlama ve hastalıkların nedenlerini anlamaya çalışmanın yanında hastalıklara veya herhangi bir fiziksel soruna neden olabilecek moleküler mekanizmaların önceden saptanıp bireylere genetik danışma veya gerekli yaşam düzeninin oluşturulmasında gerek duyulan bir bilim dalıdır. Bu yüzden canlı sağlığını ilgilendiren kuruluşların sağlık bölümlerinde yüksek moleküler biyologlara ihtiyaç vardır.

Fen Bilimleri Enstitüsünde dersler teorik ve pratik olarak yürütülmektedir. 2023-2024 Akademik yılı Bahar Yarıyılı itibariyle mezun öğrencilerimiz sonrası aktif 689 öğrencisi bulunan üniversitemizde, öğrencilerimiz branş derslerinin yanı sıra gerektiğinde Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı programlar ile diğer enstitülerin programlarından ders alabilmektedirler. Derslikler teknolojik yönden gelişmiş olup, öğrencilerin ders ve tez çalışmaları için Üniversite kütüphanesinden doğrudan ve online olarak her türlü bilgiye ulaşım imkânı bulunmaktadır. 


Enstitü/Program
Fen Bilimleri Enstitüsü
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Tezli)
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Tezsiz)
Bilgisayar Mühendisliği (Tezli)
Bilgisayar Mühendisliği (Tezsiz)
Biyoinformatik (Tezli)
Biyomühendislik (İngilizce) (Tezli)
Biyomühendislik (İngilizce) (Tezsiz)
Biyomühendislik (Tezli)
Biyomühendislik (Tezsiz)
Biyoteknoloji (Tezli)
Biyoteknoloji (Tezsiz)
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (Tezli)
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (Tezsiz)
Kimya Mühendisliği (Tezli)
Kimya Mühendisliği (İngilizce) (Tezli)
Kimya Mühendisliği (İngilizce) (Tezsiz)
Moleküler Biyoloji (İngilizce) (Tezli)
Moleküler Biyoloji (İngilizce) (Tezsiz)
Moleküler Biyoloji (Tezli)
Moleküler Biyoloji (Tezsiz)
Mühendislik Yönetimi (Tezli)
Mühendislik Yönetimi (İngilizce) (Tezli)
Mühendislik Yönetimi (İngilizce) (Tezsiz)
Siber Güvenlik (İngilizce) (Tezli)
Siber Güvenlik (İngilizce) (Tezsiz)
Siber Güvenlik (Tezli)
Siber Güvenlik (Tezsiz)
Yapay Zeka Mühendisliği (Tezli)
Yapay Zeka Mühendisliği (Tezsiz)
Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!