Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Enstitü Süreç Akış Diyagramı.docx

BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

ONLINE KAYIT LİNKİ

2022-2023 Güz Yarıyılı başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi       : 14.08.2022 Pazar

Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi          : 22.08.2022 Pazartesi

ALES Puan Türü     : SAYISAL

ENSTİTÜ SÜREÇ AKIŞ DİYAGRAMI

Enstitü Süreç Akış Diyagramı.docx

Değerli Öğrencilerimiz,

Kesin kayda hak kazanan asil öğrencilerimizin ve yedek listeden hak kazanıp asil öğrencilerin kayıt durumlarına göre, asil olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin başvuru belgelerinin asıllarıyla birlikte, Çarşı Yerleşke 3. Kat Fen Bilimleri Enstitü Sekreterliğine gelmeleri ve ilgili formu doldurup imzalattıktan sonra öğrenci işleri sonrasında da muhasebe biriminden işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

2021-2022 Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz programlarda bilim sınavı yapılmayacak olup;

• Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,
  • Tezsiz programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.
  • Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

BAŞVURU BİLGİLERİ

Öğrencilerin bu Programa kabulünde Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin öğrenci kabulü ile ilgili olan maddeleri esas alınacaktır. Programa ilgili üniversitelerin biyoloji, tıp, eczacılık, veterinerlik mezun olan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir. Yüksek lisans programından mezun olabilmek için iki yıl içinde (4 dönem) en az 21 kredi toplamak zorundadırlar. Ayrıca öğrenciler ders dışı zamanlarda laboratuvarda yürütülen çalışmalara da katılarak laboratuvar bilgi ve kültürlerini uygulamalı olarak pekiştireceklerdir.

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1 – Başvuru dilekçesi

2 – Diploma (Aslı veya onaylı örneği)

3 – Nüfus cüzdanı fotokopisinin onaylı örneği

4 – 2 adet fotoğraf

5 – Not durum belgesi (onaylı örneği)

6 – Referans Mektubu istenmemektedir.

7 –  (ALES –SAYISAL  puan türünden en az  55.) ÖSYM  Sınav sonuç belgesi veya

bilgisayar çıktısı. ( Tezsiz Program Öğrencilerinden Kayıt Esnasında ALES Puanı istenilmemektedir. )

PROGRAM  ÜCRETİ:

PROGRAM ÜCRETİ:

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>