Lisansüstü OBS ve Ders Kayıtları Hk.

  • Anasayfa
  • Lisansüstü OBS ve Ders Kayıtları Hk.

Lisansüstü OBS ve Ders Kayıt İşlemleri 

Ders kayıtları tarihi :12-25 Şubat 2024

Derslerin başlama tarihi: 19 Şubat 2024

Derslerinize ders kaydınızı onayladıktan sonra ders programınızdaki gün ve saate göre katılabilirsiniz.

Bilimsel hazırlık aşması öğrencileri: Hazırlık derslerini almaları gerekmektedir.

Ders aşaması öğrencileri : Dönem derslerini almaları gerekmektedir.

Tez aşaması öğrencileri: Tez çalışmalarını almaları gerekmektedir.

Yeni kayıt öğrencileri için ; aşağıda linkler paylaşılmıştır. Linkleri kopyalayarak girmek istediğiniz sisteme ulaşabilirsiniz.

OBS için: https://obs.uskudar.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx Öğrenci bilgi sisteminize giriş adresi. (Ders programı, ders seçme ve not işlemlerinizi buradan takip etmeniz gerekmektedir.)

"İlk defa OBS sistemine girecek olan öğrencilerimizin şifre alanına İsmin baş harfi büyük, T.C. No ve * karakterinin birleşimi
Örneğin ismi Murat olan bir öğrenci için örnek şifre: M14807694569* veya şifre sıfırlama yaparak yeniden şifre oluşturabilirler.

STIX için : https://stix.uskudar.edu.tr/student Öğrenciler ile akademisyenin doküman paylaşmasını, ödev paylaşmasını, mesajlaşmasını ve duyurular almasını sağlayan bir sistemdir. STIX sistemi tamamen OBS sistemi ile entegre çalışır. Kullanıcı adı ST uzantılı mail adresiz ve OBS şifresiniz ile giriş yapılmaktadır. (ders kayıt onayından bir gün sonra çalışmaktadır.)

ALMS için :https://lms.uskudar.edu.tr/ ALMS, uzaktan eğitim konusunda bir eğitim sistemidir. Online dersiniz olursa bu adresten giriş sağlamanız gerekmektedir. (ders kayıt onayından bir gün sonra çalışmaktadır.) OBS sistemi ile entegre çalışır. Kullanıcı adı Öğrenci numaranız Şifreniz OBS şifreniz ile giriş yapılmaktadır.

MAİLGİRİŞ veya MAİL ADRESİ ÖĞRENMEK İÇİN ve MAİL ŞİFRE DEĞİŞKLİĞİ İÇİN: https://bt.uskudar.edu.tr/btmail

Öğrenci Numaranızı öğrenmek için : https://obs.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

Not: Tek Şifre sistemi ile aynı gün içerisinde yalnızca 1 defa şifre değiştirilebilmektedir.Eğer tüm işlemleri yaptığınız halde giriş sağlayamıyorsanız; teksifre@uskudar.edu.tr adresine, öğrenci numaranızı belirterek mail atınız veya bulunduğunuz yerleşkedeki Bilgi Teknolojileri Direktörlüğüne başvurunuz.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!