ÖNEMLİ DUYURU

Sevgili Öğrencilerim,

Hepimizin bildiği üzere ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri zorlu bir sürecin içerisinden geçmekte ve belki de yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda insanlığın ne kadar zorlu bir sınavdan geçtiğini daha iyi anlayacağız. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günleri en az hasarla atlatabilmek için Devletimizin aldığı tedbirler hayati önem taşımaktadır. Bu tedbirlerin hayata geçirilmesinde her bir bireyin üzerine çok önemli görevler düşmektedir. Bu konuda göstermiş olduğunuz olgun tavır ve işbirliği için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  

Sosyal düzenin yürütülmesini sağlayan tüm kurum kuruluşların etkilendiği bu süreçte eğitim sektörü de derinden etkilenmektedir. Bu amaçla YÖK, üniversitelerde eğitimin devam ettirilebilmesi için belirli bir süre derslerin uzaktan eğitimle yapılması kararını almıştır. Bu sürecin ne kadar süreceği bilinmemekle beraber alınan sıkı önlemlerin hayata geçirilmesiyle kısalacağı kuşkusuz kesindir. YÖK’ ün belirlediği yol haritasının sürdürülebilir olması için tüm olanaklarımızı seferber etmiş bulunuyoruz. Üniversitemiz, bu sorumluluk bilinciyle ülke olarak yaşanan Korona Virüs Pandemi’ sine karşı tüm önlemleri almaya ve eğitimin sürekliliğini sağlamaya çalışmaktadır.  

Bu amaçla uzaktan eğitim sistemi üzerinden teorik dersler senkron ve/veya asenkron eğitim sistemleri olarak uygulanacaktır. Öncelikle vize takvimine kadarki 2 haftalık süreçte tüm öğretim elemanlarımız derslerin slaytlarına (ppt) ses kayıtlarını ekleyecekler ve sınıfta olduğu gibi her slaytı detaylı anlatacaklardır. Bu slaytlar sizlerle üniversitemizin bilgi paylaşım platformu olan STİX üzerinden paylaşılacaktır. Yine sizlerin tekrar edilmesini istediğiniz konular, yaşadığınız problemler veya aklınıza takılan sorular STİX üzerinden karşılıklı olarak iletişim kurularak sürdürülecektir. Eğitimin İlk üç haftalık süreci ve uzaktan eğitimin döneminde edindiğiniz bilgilerden ödevler verilecek ve ödevleriniz VİZE notu olarak değerlendirilecektir.  

Bu süreçte öğretim üyelerimiz sizlere gerekli olan tüm desteği verecek ve gerekli hassasiyeti göstereceğinden hiç şüpheniz olmasın.  

Son 7 haftalık dönem yaşanan gelişmelere göre yeniden ele alınacak ve ihtiyaç dâhilinde eğitim sürecinde tekrar gözden geçirilerek öğrenci odaklı olarak inşa edilecektir.  

Yaşanan tüm sıkıntılı süreçlere rağmen millet olarak tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inancım ve güvenim tamdır. Sizlerden ricam eğitimin en önemli ayağını oluşturan sizler bizlerle uyum içerisinde iş birliği kurmanız ve bunun sürekliliğini sağlamanızdır. Ayrıca bu dönemde motivasyonunuzu yüksek tutmanız, Sağlık Bakanlığının önerilerine uymanız ve lütfen gerekmedikçe evinizden çıkmamanızdır.  

Sizlere ve Ailelerinize Sağlıklı Günler Dilerim.

 

Sevgi ve sağlıcakla kalınız…

                                                                                             

Doç. Dr. Mesut Karahan

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!