Selen AKBULUT

Selen AKBULUT

ORCID0000-0003-3123-3010

Instructor (Ph.D.)

VSHS / Food Technology - Head of Food Technology Program

BM Hedef 2BM Hedef 3BM Hedef 6BM Hedef 12
Rate Us

Academic Connections

Google Scholar
Citations:50
h-index:3
i10-index:2

24

16

ResearchgateYÖK

Research Areas

Gıda Bilimi
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Ambalajlama
Gıda Biyokimyası

Short CV

She was born in Gölcük, 1992. She graduated from Department of Food Engineering in Suleyman Demirel University in 2014, She completed her master's degree in Food Science at Graduate School of Natural and Applied Sciences in Süleyman Demirel University. I have been working  in department of Food Technology at Uskudar University since September. She continues hers doctoral studies in Food Engineering Department of Yildiz Technical University. 

Education & Academic Titles

Bachelor's Degree

Süleyman Demirel Üniversitesi

2014

Master's Degree

Süleyman Demirel Üniversitesi

2017

Doctorate

Yıldız Teknik Üniversitesi

2024

Projects > Projects

Total: 1

1

Mineralli Sularda Olası Mikroplastik Varlığının Belirlenmesi
2025

Academic Activities > Congress - Conference Participation

Total: 13

1

ARONYA MEYVESİ, TARÇIN KABUĞU ve ZEYTİN YAPRAĞI KOMBİNASYONUN TİP2 DİYABET ÜZERİNE ETKİSİ
2025

2

ARONYA MEYVESİ, TARÇIN KABUĞU ve ZEYTİN YAPRAĞI’NIN TİP2 DİYABET TEDAVİSİNDE KULLANIM POTANSİYELİ
2025

3

The Potential of Spent Coffee Grounds as a Natural Antimicrobial Agent in Food Preservation and Packaging
2025

4

‘Potential Use of Sugar Industry Waste Molasses as a Medium Component’
2025

5

The Use and Content of Gilaburu (Viburnum Opulus L.) in Food and Therapeutic Areas’
2025

6

Determination of Microplastic Release from Disposable Plastic Cups to Beverages
2024

7

EFFECT of ANTIBIOTICS on FOOD COMPONENTS and FOOD-ANTIBIOTIC INTERACTIONS
2023

8

EFFECT of ANTIBIOTICS on FOOD COMPONENTS and FOOD-ANTIBIOTIC INTERACTIONS
2023

9

Maden Sularında Olası Mikroplastik Kirliliği
2022

10

GIDALARA AMBALAJ MALZEMELERİNDEN OLASI MİKROPLASTİK GEÇİŞİ
2022

11

Gıda Güvenliği Kapsamında Patojenlerin Belirlenmesinde Biyosensörlerin Önemi
2019

12

Bağırsak Mikrobiyotası Üzerine Polifenollerin Etkisi
2019

13

Gıda Zehirlenmelerinde Adli Deliller - Forensic Evidence in Food Inflammation
2018

Administrative Activities

Total: 8

1

Gıda Teknolojisi
2024

2

151-200 Öğrenci Danışmanlığı
2024

3

Staj Raportörlüğü
2024

4

Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Komisyonu
2023

5

Gıda Kulubü
2023

6

41-50 Öğrenci Danışmanlığı
2020

7

Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyon Başkanı
2020

8

Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyonu
2020

Education and Teaching Activities

Total: 22

1

Üniversite Kültürü II
ONLISANS / 2024

2

Üniversite Kültürü II
ONLISANS / 2024

3

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

4

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

5

Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi
ONLISANS / 2024

6

Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi
ONLISANS / 2024

7

Süt Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

8

Süt Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

9

Gıda Mikrobiyolojisi
ONLISANS / 2024

10

Gıda Mikrobiyolojisi
ONLISANS / 2024

11

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

12

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

13

Temel Mikrobiyoloji
ONLISANS / 2024

14

Meslek Etiği
ONLISANS / 2024

15

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri
ONLISANS / 2024

16

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri
ONLISANS / 2024

17

Et Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

18

Et Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

19

Gıda Teknolojileri Uygulamaları I
ONLISANS / 2024

20

Gıda Teknolojileri Uygulamaları I
ONLISANS / 2024

21

Gıda İşleme İlkeleri
ONLISANS / 2024

22

Gıda İşleme İlkeleri
ONLISANS / 2024