Gıda Bilimi, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Ambalajlama, Gıda Biyokimyası
ORCID: 0000-0003-3123-3010
Araştırma Alanları
Araştırma Alanları İle Örtüşen BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedef Etiketleri



Kısa Özgeçmiş
1992 doğumlu Selen Akçay, 2014 Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden lisans mezunu olmuştur. 2017 yılında yine Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Eylül ayından itibaren Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı’nda ‘Öğretim Görevlisi’ olarak çalışmaktadır.Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Öğrenim Durumu & Akademik Unvanlar
Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Yüksek Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Akademik Faaliyetler > Yayınlar
(Scopus) Toplam: 1Microplastic Release from Single-Use Plastic Beverage Cups
Foods (2024)
See how this article has been cited at scite.ai
scite shows how a scientific paper has been cited by providing the context of the citation, a classification describing whether it supports, mentions, or contrasts the cited claim, and a label indicating in which section the citation was made.
Akademik Faaliyetler > Yayınlar
(Diğer Bilimsel Yayınlar) Toplam: 2Mikroplastikler: Gıdalarda Bulunuşu ve Sağlık Üzerine Etkileri
European Journal of Science and Technology (2020)
Projeler > Projeler
- Mineralli Sularda Olası Mikroplastik Varlığının Belirlenmesi, 2025.
Akademik Faaliyetler > Kongre - Konferans Katılım
- 3rd. International Food Chemistry Congress, 2024.
- 2nd International Food Chemistry Congress (www.gidakimyasikongresi.org), 2023.
- 2nd International Food Chemistry Congress (www.gidakimyasikongresi.org), 2023.
- II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi, 2022.
- 14.Gıda Kongresi, 2022.
- 1. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji Kongresi (INCSAT), 2019.
- 1. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji Kongresi (INCSAT), 2019.
- 6.Gıda Güvenliği Kongresi, 2018.
İdari Faaliyetler
- Program Başkanlığı / Head of Program, Gıda Teknolojisi, (2024 - Devam ediyor.)
- Öğrenci Danışmanlığı / Student Adviser, 151-200 Öğrenci Danışmanlığı, (2024 - Devam ediyor.)
- Raportör, Staj Raportörlüğü, (2024 - Devam ediyor.)
- Komisyon Üyesi / Member of Commission, Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Komisyonu, (2023 - Devam ediyor.)
- Öğrenci Kulübü Danışmanlığı / Head of Student Club, Gıda Kulubü, (2023 - Devam ediyor.)
- Öğrenci Danışmanlığı / Student Adviser, 41-50 Öğrenci Danışmanlığı, (2020 - Devam ediyor.)
- Komisyon Üyesi / Member of Commission, Ders Programı Hazırlama Komisyonu, (2020 - Devam ediyor.)
- Komisyon Üyesi / Member of Commission, Sınav Programı Hazırlama Komisyonu, (2020 - Devam ediyor.)
Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri
- Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Süt Ürünleri Teknolojisi, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Süt Ürünleri Teknolojisi, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Gıda Sağlığı Güvenliği ve Gıda Mevzuatı, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Gıda Sağlığı Güvenliği ve Gıda Mevzuatı, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Gıda Mikrobiyolojisi, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Gıda Mikrobiyolojisi, (onlisans / 2023-2024 Bahar)
- Temel Mikrobiyoloji, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Meslek Etiği, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Et Ürünleri Teknolojisi, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Et Ürünleri Teknolojisi, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Gıda İşleme İlkeleri, (onlisans / 2023-2024 Güz)
- Gıda İşleme İlkeleri, (onlisans / 2023-2024 Güz)