Selen AKBULUT

Selen AKBULUT

ORCID0000-0003-3123-3010

Öğr.Gör.Dr.

SHMYO / Gıda Teknolojisi - Gıda Teknolojisi Program Başkanı

BM Hedef 2BM Hedef 3BM Hedef 6BM Hedef 12
Bizi Değerlendir

Akademik Bağlantılar

Google Scholar
Citations:50
h-index:3
i10-index:2

24

16

ResearchgateYÖK

Araştırma Alanları

Gıda Bilimi
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Ambalajlama
Gıda Biyokimyası

Kısa Özgeçmiş

1992 doğumlu Selen Akçay, 2014 Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden lisans mezunu olmuştur. 2017 yılında yine Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Eylül ayından itibaren Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı’nda ‘Öğretim Görevlisi’ olarak çalışmaktadır.Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Öğrenim Durumu & Akademik Ünvanlar

Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi

2014

Yüksek Lisans

Süleyman Demirel Üniversitesi

2017

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi

2024

Projeler > Projeler

Toplam: 1

1

Mineralli Sularda Olası Mikroplastik Varlığının Belirlenmesi
2025

Akademik Faaliyetler > Kongre - Konferans Katılım

Toplam: 13

1

ARONYA MEYVESİ, TARÇIN KABUĞU ve ZEYTİN YAPRAĞI KOMBİNASYONUN TİP2 DİYABET ÜZERİNE ETKİSİ
2025

2

ARONYA MEYVESİ, TARÇIN KABUĞU ve ZEYTİN YAPRAĞI’NIN TİP2 DİYABET TEDAVİSİNDE KULLANIM POTANSİYELİ
2025

3

The Potential of Spent Coffee Grounds as a Natural Antimicrobial Agent in Food Preservation and Packaging
2025

4

‘Potential Use of Sugar Industry Waste Molasses as a Medium Component’
2025

5

The Use and Content of Gilaburu (Viburnum Opulus L.) in Food and Therapeutic Areas’
2025

6

Determination of Microplastic Release from Disposable Plastic Cups to Beverages
2024

7

EFFECT of ANTIBIOTICS on FOOD COMPONENTS and FOOD-ANTIBIOTIC INTERACTIONS
2023

8

EFFECT of ANTIBIOTICS on FOOD COMPONENTS and FOOD-ANTIBIOTIC INTERACTIONS
2023

9

Maden Sularında Olası Mikroplastik Kirliliği
2022

10

GIDALARA AMBALAJ MALZEMELERİNDEN OLASI MİKROPLASTİK GEÇİŞİ
2022

11

Gıda Güvenliği Kapsamında Patojenlerin Belirlenmesinde Biyosensörlerin Önemi
2019

12

Bağırsak Mikrobiyotası Üzerine Polifenollerin Etkisi
2019

13

Gıda Zehirlenmelerinde Adli Deliller - Forensic Evidence in Food Inflammation
2018

İdari Faaliyetler

Toplam: 8

1

Gıda Teknolojisi
2024

2

151-200 Öğrenci Danışmanlığı
2024

3

Staj Raportörlüğü
2024

4

Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Komisyonu
2023

5

Gıda Kulubü
2023

6

41-50 Öğrenci Danışmanlığı
2020

7

Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyon Başkanı
2020

8

Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyonu
2020

Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri

Toplam: 22

1

Üniversite Kültürü II
ONLISANS / 2024

2

Üniversite Kültürü II
ONLISANS / 2024

3

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

4

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

5

Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi
ONLISANS / 2024

6

Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi
ONLISANS / 2024

7

Süt Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

8

Süt Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

9

Gıda Mikrobiyolojisi
ONLISANS / 2024

10

Gıda Mikrobiyolojisi
ONLISANS / 2024

11

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

12

Üniversite Kültürü I
ONLISANS / 2024

13

Temel Mikrobiyoloji
ONLISANS / 2024

14

Meslek Etiği
ONLISANS / 2024

15

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri
ONLISANS / 2024

16

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri
ONLISANS / 2024

17

Et Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

18

Et Ürünleri Teknolojisi
ONLISANS / 2024

19

Gıda Teknolojileri Uygulamaları I
ONLISANS / 2024

20

Gıda Teknolojileri Uygulamaları I
ONLISANS / 2024

21

Gıda İşleme İlkeleri
ONLISANS / 2024

22

Gıda İşleme İlkeleri
ONLISANS / 2024