Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Paralimbik Milli Sporcular ile Söyleşi Etkinliği Hk.

• Paralimbik Milli Sporcular ile Söyleşi Etkinliği Hk.

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 16 Mayıs 2022, 11:00:00 - 13:00:00

Biyo-Tasarım Kulübü ve Üsküdar Üniversitesi öğrencileri paralimpik milli sporcular ve antrenörü Dr. Duran ARSLAN ile bir araya geldiler.

Üsküdar Üniversitesi Ortez ve Protez Bölümü bahar dönemi etkinlikleri kapsamında 16.05.2022 pazartesi günü "Paralimpik Milli Sporcular ile Söyleyişi" etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimiz Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi 1 Konferans Salonu’nda düzenlenmiştir.

Etkinliğimiz konuklarımız; milli sporcularımızın antrenörü Dr. DURAN ARSLAN, paralimpik milli sporcularımız; EMİNE AVCU, A. SERDAR. DEMİR, DİLAN ONGULU, CENK KEÇEOĞLU, SELİN ZÜLAL ÖNAL, BAHA MANDALI, SELİM TAŞ, BETÜL MALKOÇ, UMUT ÜNLÜ ve moderatör Hürriyet Gazetesi Dijital İçerik Üreticisi FERİT ÖMEROĞLU’na katılımları ile gerçekleşmiştir.

Seminerimiz tek oturumda gerçekleşti:

Moderatörümüz Ferit ÖMEROĞLU’nun rehberliğinde öncelikle Dr. Duran ARSLAN, akademik başarılarından,  antrenörlük serüveninden, yaptığı çalışmalardan ve başarılarından bahsetti. Aynı zamanda paralimpik alanında eksik gördüğü konuları ele alarak katılımcılarımızı bilgilendirdi. Ardından hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda sayısız madalya kazanarak bizleri gururlandıran sporcularımız kendi hayat hikâyelerinden, yaşadıkları zorluklardan ve Dr. Duran ARSLAN ile nasıl tanıştıklarından, antrenmanlarında yaşadıklarından ve toplumumuzun bilinçlenmesi gereken konulardan bahsederek katılımcılarımızı bilgilendirdiler.

Etkinliğimize katılan sporcularımızdan olan ve başarılarıyla bizleri kendine hayran bırakan Emine AVCU, hayat hikâyesi ve başarıları ile ilgili katılımcılarımızı bilgilendirirken konuşması sırasında; “Biz engelli değiliz engellenen insanlarız.” vurgusunu yaparak sadece paralimpik milli sporcularımızın değil bütün engelli bireylerin günlük yaşantıları içinde yaşadıkları problemlere, engellere ve karşılaştıkları ön yargılara dikkat çekti.

Sporcularımız başarıları ve hayat hikayeleri ile bizleri gururlandırırken günlük hayatta yaşadıkları problemlerden örnekler vererek, toplumumuzun gözünden kaçan ama aslında engelli bireyler için önemli olan konulardan bahsederek katılımcılarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağladılar.

Soru-cevap şeklinde etkileşimi yüksek bir sunum gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2022

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!