Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Sağlık Bilimleri Fakültesi Etkinlikler

02 EKI 2024

VIII. Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu

Değerli Katılımcılarımız,Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ve ÜSGÜMER tarafından 2016 yılından itibaren devam eden ve son 2 yılda TÜBİTAK BİDEB 2223-B Yurtiçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği alarak düzenlediğimiz sizlerin de yoğun ilgi ve yüksek katılımını sağladığı sempozyumumuzun bu yıl sekizincisi düzenlenecektir.“VIII. Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu”nun bu yılki teması olarak Afetlerde Dayanıklılık ve İyileştirme Uygulamaları olarak belirlenmiştir. 11 Aralık 2024 tarihinde Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Oditoryumunda gerçekleştirilecektir.Sempozyumumuza, alana ilgi duyan ya da bu alanda çalışmak isteyen tüm araştırmacıları ve katılımcıları davet ediyoruz. Sempozyum programımızın içeriğinde alanında uzman akademisyenlerin, saha çalışanlarının söyleşilerinin de bulunduğu ve iş güvenliği, iş sağlığı, acil durumlar, afet yönetimi, çevre sağlığı, iş sağlığı ve güvenliğinde dijital öneri ve çözümler ve yapay zekâ ile ilgili paneller, bildiriler ve özet sunumları yer alacaktır.Sempozyuma katılan bildiriler için özet ve tam metinler e-kitap olarak yayınlanacaktır. Bilim kurulu tarafından uygun görülen tam metin bildirileri OHS ACADEMY dergisinde yayınlanacaktır. Sempozyum dili Türkçe olacaktır.Sempozyumumuza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ederiz.Dr. Öğr. Üyesi Rüştü UÇANİş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm BaşkanıSaygılarımızla,

18 TEM 2024

Üsküdar Üniversitesi Ebelik Bölümü 11. Mezuniyet Yemin Töreni

 Video 2024-07-18 at 14.43.53.mp4

31 MAY 2024

Gülhane Çocuk Koruma Birimi Çocuk İstismarı ve İhmali Sempozyumu

Gülhane Çocuk Koruma Birimi Çocuk İstismarı ve İhmali Sempozyumu, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nurper Ülküer'in "Çocuk İstismarı ve İhmalini Önlemede Duyarlı Ebeveynlik" başlıklı konuşması öğrencilerimizin bilgisine sunulmuştur.

20 MAY 2024

Akran İlişkileri ve Zorbalık Dersi Sergisi

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Elif İpek Tutuş'un liderliğinde hazırlanan "Akran İlişkileri ve Zorbalık" dersine ait sergi çalışması Çarşı Yerleşke zemin katta 4 günlük süre ile yer almıştır.

15 MAY 2024

BOTAŞ LNG İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ GEZİSİ

BOTAŞ LNG İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ GEZİSİÜsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği lisans bölümü ‘İSG Haftası Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen ve 15-16 Mayıs 2024 tarihinde 9’uncusu gerçekleştirilen BOTAŞ LNG İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ (Marmara Ereğlisi) teknik gezisine üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü akademisyenleri ve lisans öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.15 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen teknik gezide tesis hakkında BOTAŞ LNG Tesisi Personel ve Eğitim Müdürü Erdem DANYELİ tarafından öğrencilere BOTAŞ’ın görev, yetki ve sorumlulukları, tesiste yapılan işlemler, Türkiye ve dünyada tesisin yaptığı işler hakkında bilgiler paylaşılmış ve tesiste tam zamanlı olarak görev yapan A Sınıfı İş Güvenli Uzmanı Salih UZUN tarafından sahada karşılaşılan riskler ile bunlarla ilgili uygulanan düzenleyici-önleyici faaliyetler, personel eğitimleri, güvenli çalışma ve iş kazalarının önlenmesi hakkında bilgiler verilmiştir. Akabinde öğrenciler iş güvenliği uzmanı eşliğinde tesisi gezerek teorik bilgilerini uygulamalı olarak yerinde tecrübe etmişlerdir. 16 Mayıs 2024 tarihinde etkinliğe üniversitemiz iş sağlığı ve güvenliği bölümü akademisyenleri ile İSG alanında faaliyet gösteren Drager Safety, Nümeko, Ziel Teknoloji firmalarının katılımı ve civar tesisler olan EÜAŞ ve Bütan Gaz’ın katılımları ile gerçekleştirilmiştir.Etkinlikte üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğretim üyelerinden Sn. Dr. Öğr. Üyesi Rüştü UÇAN, Sn. Dr. Öğr. Üyesi Hacer KAYHAN ve Sn. Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt GEZEN hocalarımızın sunumları ve doktora öğrencilerimizden Sn. Dr. Zuhal YAZICI GÖKBULUT ve Sn. Sinem DUMAN’ın sunumları gerçekleşmiştir.Etkinlikte Drager Safety firmasından Eğitim ve Uygulama Yöneticisi Sn. Mert AKPINAR ve Ziel Teknoloji firmasından Kurucu Ortak, Satış ve Bayi Sorumlusu Sn. Emre CAM’ın sunumları gerçekleşmiştir.Etkinlikte ev sahipliği yapan BOTAŞ LNG İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ve Personel ve Eğitim Müdürü Sn. Erdem DANYELİ ve ekibine, işletmede görevli A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Sn. Salih UZUN’a, katkılarından dolayı Drager Safety firmasına ve Sn. Mert AKPINAR’a, katkılarından dolayı Ziel Teknoloji firmasına ve Sn. Emre CAM’a, katkılarından dolayı Sn. Dr. Öğr. Üyesi Rüştü UÇAN, Sn. Dr. Öğr. Üyesi Hacer KAYHAN ve Sn. Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt GEZEN ve Sn. Arş. Gör. Ender SEZEN hocalarımıza, katkılarından dolayı Sn. Dr. Zuhal YAZICI GÖKBULUT ve Sn. Sinem DUMAN’a  Üsküdar Üniversitesi olarak TEŞEKKÜR EDERİZ. 

15 MAY 2024

İklim Değişikliği ve Küçük Çocuklar

"İklim Değişikliği ve Küçük Çocuklar" konferansı 15 Mayıs 2024 tarihinde 13:00-16:00 saatleri arasında online olarak gerçekleşmiştir.

25 NİS 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları: Çocuk Şenliği

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çocuk Şenliği kutlamaları bölüm hocalarımızın da katılımı ile 25 Nisan 2024 tarihinde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve 26 Nisan 2024 tarihinde Nefus Nakipoğlu Özel Eğitim Okulu'nda gerçekleşmiştir.

19 NİS 2024

Hemşirelikte kariyer etkinliğinin ikincisi düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ‘Kariyer Günü’ etkinliğinin ikincisi düzenlendi. Etkinliğe Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Kıdemli Yöneticisi Şehnaz Berna Zerengök ve Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Özge Hayta konuk olarak katıldı. Etkinlik kapsamında “Öğrencilikten Mesleğe Geçiş” başlıklı sunum ile “Mülakat Teknikleri” role play çalışması yapıldı. Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi Galenos konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe hemşirelik bölümü öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Şehnaz Berna Zerengök: “Mesleği tanımak çok önemli”Geçiş sürecinde mesleği tanımanın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Kıdemli Yöneticisi Şehnaz Berna Zerengök; “Kritik olan durum, öğrencilikten iş hayatına geçerken o süreci mümkün olduğu kadar doğru yapabilmek. Terminolojide bu işin doğrusu yoktur. Önemli olan kişi kendini tanırsa, bilirse ve dışarda olan çalışma hayatına dair araştırmalarınız olursa neyi beklediğinizi ve neyi bulabileceğinizi görüp dengede tutabilirseniz geçiş süreci biraz kolaylaşıyor. Mesleğinizi tanımanız çok önemli. Beklentilerin karşılanmasının en önemli olanağı, ‘Ben ne istiyorum, ben nasıl birisiyim?’ sorularına verdiğiniz cevapların farkında olmak.” ifadelerini kullandı.Mülakat teknikleri role play çalışması yapıldıŞehnaz Berna Zerengök’ün konuşmasından sonra Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Özge Hayta, Hemşirelik bölümü öğrencisi Ali Furkan ile “Mülakat Teknikleri” role play çalışması yaptı. Çalışma sonrası Hayta işe alım süreçleri, hemşirelik pozisyonları ve çalışma koşullarını anlattı.Özge Hayta: “Mesleki algısının olup olmadığı en çok dikkat ettiğim özelliktir”Mülakat esnasında mesleki algının olması ve hemşirenin empati yapabiliyor olmasının önemli olduğunun altını çizen Hayta; “Görüşme esnasında mesleki algısının olup olmadığı en çok dikkat ettiğim özelliktir. Kişinin hedeflerinin olması çok önemli. Hemşirelere mülakat sırasında hasta ve hasta yakınının ne ifade ettiğini sorma sebebim, tedavi olmaya gelen hastaya ve hasta yakınına empati yaparak davranıyor olması gerekir.” şeklinde konuştu.Etkinlik soru cevap yapılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

17 NİS 2024

Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu & Larva Film Gösterimi Ve Söyleşisi

Sempozyumda konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu konu kanayan bir yara. Gözükmüyor. Herkesin bildiği bir sır gibi. Herkes biliyor. Birçok yerde de var.” dedi. Prof. Dr. Tarhan: “Çocukluktaki ihmal ve istismarın ileri yaşta toplumun ruh sağlığına olumsuz etkisi var.”Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin, çocuk ihmal ve istismarının her türlü toplumda geçmişten bu yana var olduğuna dikkati çekerek, “Gelişmiş toplumlarda daha az görülüyor diye bir kavram yok. ‘Benim çocuğuma olmaz’ dememek lazım.” dedi. Erken Çocukluk Gelişimi Çalışma Grubu katkılarıyla Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu – Larva Film Gösterimi ve Söyleşisi” Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Sempozyumun açılış konuşmaları Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin tarafından yapıldı.Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Herkesin bildiği bir sır gibi”Katılımın yoğun olduğu programda Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 2010 yılında İstanbul Valiliği ile geçmişte bu konuda ortak çalışma yapıldığını hatırlatarak, “Bu konu kanayan bir yara. Gözükmüyor. Herkesin bildiği bir sır gibi. Herkes biliyor. Birçok yerde de var.” dedi.Bu konunun sahada çalışan psikiyatrist ve psikologlarca bilindiğini ifade eden Tarhan, “Artık çocukluk çağı travmaları ölçeğini her vakaya yapıyoruz. Birçok ileri yaştaki hastalıkların arkasında çocukluk çağı travması olduğu, travmaların unutulduğu ve daha sonra hastalık şeklinde ortaya çıktığının görüyoruz.” diye anlattı.Bir vakada 130 kilo olan kız çocuğunun obezitesinin ardında ensest travması olduğunun bulunduğunu anlatan Tarhan kişinin ‘Çirkin olmalıyım, güzelliği hak etmiyorum düşüncesiyle devamlı yemek yemeliyim’ diyerek ensestten dolayı kendisini sürekli suçladığının ve sürekli yediğinin görüldüğünü dile getirdi.Bedensel mahremiyet anlatılmalıProf. Dr. Tarhan, çocuklara aile içinde bedensel mahremiyetin anlatılması gerektiğini kaydederek, “Çocukluktaki ihmal ve istismarın ileri yaşta toplumun ruh sağlığına olumsuz etkisi var.” dedi.Tıpta esas olanın sağlığın korunması olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tarhan, hastalığın tedavisine yönelik bir tıp anlayışı olduğunu, önemli olanın sağlığın korunması olduğunu söyledi.Çocuk sağlığı ve gelişimine işaret eden Prof. Dr. Tarhan, kendi kimliğiyle doğan çocuğun büyüdükçe anne baba ve diğer nesnelerle etkileşerek kendi kimliğini oluşturduğunu kaydetti.Çocuklara sahip çıkmanın önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Tarhan, geçmişte sahip çıkılan çocukların hayatlarının normal şekilde sürdürdüğünü ifade etti.Sadece kendisi için çalışan kişinin kötücül olduğunu dile getiren Tarhan, topluma katkı vermenin önemine de vurgu yaptı.Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin: "‘Benim çocuğuma olmaz’ dememek lazım"Açılış konuşmaları kapsanında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin ise çocuk ihmal ve istismarının her türlü toplumda geçmişten bu yana var olduğuna dikkati çekerek, “Gelişmiş toplumlarda daha az görülüyor diye bir kavram yok. ‘Benim çocuğuma olmaz’ dememek lazım.” dedi.Çocuk ihmal ve istismarı konusuna en önemli olgunun farkındalık olduğuna işaret eden Ertekin, “Çözüm önerilerinin başında eğitim geliyor. İstismar konusu eskiden fiziksel, duygusal ve cinsel istismardı. Artık buna ekonomik ve dijital istismar da eklendi.” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) her 4 kişiden 1’inin çocukluk çağında istismara uğradığını söylediğini ifade eden Ertekin, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), dünya genelinde kadınlarda her 5, erkeklerde ise her 13 yetişkinden birinin çocukken cinsel istismara uğradığını söylediğini, 15 yaş altında da her yıl 40 binden fazla çocuğun ihmal ve istismar nedeniyle öldüğünü anlattı.Larva Film Gösterimi yapıldıÜsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Karatay “Çocuk ihmal ve istismarı & Türkiye’deki durumu” , Üsküdar Üniversitesi SBF Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer ise “Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesinde ebeveyn destek programlarının rolü” başlıklı sunum gerçekleştirdi.ÜÜ İF Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural’ın “Kısa metraj filmlerin kitlesel etkisi” başlıklı konuşmasının ardından Larva Film Gösterimi ve Üsküdar Üniversitesi SBF Çocuk Gelişimi Bölümü / Larva Film Senaryo Danışmanı Arş. Gör. Begüm Gamiş Çiftci  ile  Larva Film Yönetmeni Volkan Güney Eker tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

16 NİS 2024

Koklear implantta güncel yaklaşımlar

AB firmasından Ody. Ceyda Kanak'ın katılımlarıyla “Koklear implantta güncel yaklaşımlar” isimli semineri gerçekleştirilmiştir.             

16 MAR 2024

AFETLERDE ÇOCUK GELİŞİMCİNİN ROLÜ ÇALIŞTAYI-1

AFETLERDE ÇOCUK GELİŞİMCİNİN ROLÜ ÇALIŞTAYI-1 (DEPREM)Çocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği ve İstanbul Arel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi işbirliği ile düzenlenen çalıştay16 Mart 2024 Cumartesi tarihinde online yapılacaktır.DÜZENLEME KURULU Prof. Dr. Nurper ÜLKÜERÜsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Dernek BaşkanıProf. Dr. Hale DERE ÇİFTÇİArel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği Yönetim Kurul ÜyesiDr. Öğretim Üyesi Vedat BAŞArel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüDr. Öğretim Üyesi Demet GÜLALDIÜsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği Yönetim Kurul ÜyesiDr. Yasemin YILMAZERÇocuk GelişimciArş. Gör. Uzm. Cansu FURUNCUArel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüDilara TOĞRULÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği

28 ŞUB 2024

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri Hocaları ile Buluşuyor

Gün ve saat: 28 Şubat 2024 / 13:40-15:30Yer: Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi 1 Konferans SalonuProgram akışı;13:40-13:50 Kulüp açılış konuşması13:50-14:10 Prof. Dr. Nurper Ülküer hocamız bölümün tanıtımı ve konuşmasını gerçekleştirdi.14:10-14:30 Arş. Gör. Pınar Demir Asma hocamız “Stratejik Plan” sunumunu gerçekleştirdi.14:30-14:50 Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı hocamız “Ortak Akıl Oluşturma Çalıştayı” adlı sunumunu gerçekleştirdi.14:50-15:10 Öğr. Gör. Merve Yüksel ve Arş. Gör. Seher Sav hocalarımızın “Kalite Komisyonu Çalışmaları” hakkında bilgilendirme ve sunum gerçekleştirdi.15:10-15:30 Öğr. Gör. Elif İpek Tutuş ve Öğr. Gör. Neşe Şekerci hocalarımızın moderatörlüğünde, öğrenci soru-cevap oturumu gerçekleşti.Hatıra fotoğrafı ile program son buldu. 

06 ŞUB 2024

Çocuk Haklarının İzlenmesi: Küresel Örnekler

Üsküdar Üniversitesi ve University of New Brunswick Symposium katkılarıyla 18 Ekim 2023 tarihinde Monitoring Children's Rights: Global Examples / Çocuk Haklarının İzlenmesi: Küresel Örnekler Sempozyumu gerçekleştirilmiştir. Sempozyum Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer'in sunumuyla başlamış olup uluslararası ve ulusal konuşmacıların sunumlarıyla devam etmiştir. 

05 ŞUB 2024

THY ‘Çocuk oyuncak setleri’ danışmanlığı için Üsküdar Üniversitesine teşekkür ziyareti…

THY İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanı ile beraberindeki yöneticiler, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Seyyid Mahmut Nebati başkanlığındaki heyet, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer ile bir araya geldi. THY heyeti, çocuk yolcuları için Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü bilimsel danışmanlığında hazırlanan yeni oyuncak setlerini inceledi. Başkan Nebati bu süreçteki desteklerinden ötürü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Nurper Ülküer ve ekibine teşekkür etti. Dünyanın her tarafına, havacılıkta en çok noktaya uçan şirketin THY olduğunu vurgulayan Nebati, çocuk gibi özel ve hassasiyet gerektiren konularda alanında uzman kişilerin himayesinde yol alıyor olmanın kendilerine gurur ve güven verdiğini söyledi.

31 OCA 2024

Ortak Akıl Oluşturma Çalıştayı

Üniversitemizin vizyon ve misyonu çerçevesinde Çocuk Gelişimi bölümünün misyon ve vizyonunu beyin fırtınası oluşturarak revize etmek, bölümün güçlü ve desteklenmesi gereken yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla Ortak Akıl Oluşturma Çalıştayı Çocuk Gelişimi bölümü öğretim elemanları ve temsilci öğrencileriyle Çocuk Gelişimi Laboratuvarında gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin de katılım sağlamıştır. 

20 OCA 2024

Sağlık Turizmi Çalıştayı

Sağlık Turizmi Çalıştay Programı20 Ocak 2024, Cumartesi, Saat 10:00Üsküdar Üniversitesi Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma merkezi (SATUMER) ve Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma merkezi (ÜSEM) tarafından ‘Sağlık Turizmi Çalıştay Programı’ düzenlendi. Alanında uzman isimlerin katılımlarıyla iki oturum üç grup şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda, sağlık turizmi açısından Türkiye’deki mevcut durum, paydaşlar ve bu alanda çalışan insan kaynaklarının güçlü-zayıf yönlerini konuşuldu. Bu bağlamda verilecek eğitimlerin içerik ve sunumlarında dikkat edilmesi gereken hususlar da ele alındı. Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmalarını ÜSEM Yönetici Yardımcısı Bengisu Altınten, ÜSEM Müdürü Mert Akçanbaş, SATUMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Baktır ve Tıp Fakültesi Dekanı SATUMER Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Sur gerçekleştirdi. Çalıştaya NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler de katılım sağladı.Mert Akçanbaş: “Bu çalıştay yapacağımız çalışmaların başlangıcı olacak…”Sağlanan olanakları iyi kullanarak sektörün daha yüksek kaliteyle devam etmesini istediklerinden bahseden ÜSEM Müdürü Mert Akçanbaş; “Sürekli eğitim merkezlerinin amaçları gereği profesyonel yetkinliği arttırmak, mesleği ve kaliteyi yükseltmek bizim anlayışımız. Bu konularda senelerdir çaba gösteriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerle bunu başarmaya uğraşıyoruz. Sağlık turizmi gibi ülkemiz için son derece önemli olan bu konuda, Ticaret Bakanlığımızın tanıdığı olanak noktasında da bunu gerçekleştirmek üzere derhal harekete geçtik. Bu konuda sizin gibi alanında uzman kişilerin fikirlerine ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Umuyorum ki bu çalıştay yapacağımız çalışmaların başlangıcı olacak. Bize sağlanan bu olanağı iyi kullanarak bu sektörün daha yüksek kaliteyle ve ülkemizin alnını ak çıkaracak şekilde devam etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Baktır: “SATUMER Müdürü olarak benim önerebildiğim ilk faaliyetim”Sağlık turizminin daha iyi olabilmesi için eğitimler almanın önemine dikkat çeken SATUMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Baktır; “Üniversitemiz üst yönetiminin akademik olarak uyguladığı tüm destekleriyle bu protokole başvurduk ve İstanbul’da bu protokolü alan ilk üniversite olarak gururla karşınızdayız. Ticaret Bakanlığı sağlık turizminde bulunan sadece kurum kuruluşlar değil, klinikler, acenteler, turizm hizmeti sağlayanların hepsine personellerinin istihdam koşullarını daha iyi hale getirmek için eğitimler almasını öneriyor. Özellikle yabancı dil ve sağlık turizmi alanında eğitimler alınması çok önemli. Bu eğitimi nasıl daha aktif daha planlı hale getirebiliriz diye düşündüğümüzde Prof. Dr. Haydar Sur hocamızın danışmanlığında bir çalıştay oluşturduk. Bu çalıştayda kendi planımızı, fikirlerimizi, bir eğitimci olarak neler düşündüğümüzü aktaralım lakin onların da sektördeki bilgi ve tecrübeleriyle bizlere katkı sağlayacak şeyleri varsa onları da öğrenelim istedik. Bu açıdan bugün çok değerli bir gün. SATUMER Müdürü olarak da benim önerebildiğim ilk faaliyetim. Ondan dolayı çok anlamlı.” dedi.Prof. Dr. Haydar Sur: “Eğitimin başarısı için inanılmaz bir avantaj sağlıyor”Kilit, seçkin, heybesinde bilgi olan kritik noktalardan kişileri davetli olarak çağırdıklarını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı, SATUMER Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Sur; “Son yıldır biz bu alanda bir şeyler yapmaya çalıştık. İstanbul’da çok değerli bu alana ömrünü vermiş kişilerle bir araya gelerek bir ‘İstanbul Sağlık Turizmi Derneği’ kurduk. Böyle bir çalıştay yapılması durumunda başlangıç noktasının burası olması durumunda sektörün bunu sahiplenebileceği, deneyimlerini yol haritalarını aktaracağı ve sektörden gelecek kişilerin beklentilerini anlamamızı için bu üç kritik nokta eğitim programı düzenleyen kişilere, eğitimin başarısı için inanılmaz bir avantaj sağlıyor. Bizde böyle bir çalıştay organize ettik. Bugünkü toplantının sonucuna göre eğitim faaliyetlerimizi organize ettikten sonra ‘Bu olmuş mu?’ diye danışacağız. ‘Bu iyiymiş böyle devam edelim.’ deyip, bu sefer sektöre eğitim programlarımızın duyurusunu yapacağız. Sahip çıkılması konusunda da sizlerin desteğini bekliyor olacağız.” ifadelerini kullandı.  İki oturum üç grup şeklinde gerçekleştirildiA Grubunda Sağlık Bakanlığı Emekli Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Güler Cimete, Acıbadem Temsilcisi İdris Sarıaydın, EMP Clinics Temsilcisi Yücel Muratoğlu, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Serkan Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Haluk Özsarı yer aldı.  B grubunda ise OHSAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gül, USHAŞ Temsilcisi Ubeydullah Şahin, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Selma Doğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğr. Üyesi Ali Arslanoğlu, Üsküdar Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü Dilek Batur, İstanbul Eğitim Akademisi Üyesi Selma Nama, Kent Üniversitesi Öğr. Üyesi Didem Sur, Özel Acente Yöneticisi Mevhibe Kılıç, Özel Acente Yöneticisi Nermin Hanım, Acıbadem Grubu Doğukan Akgül fikirlerini birleştirmek üzere bir araya geldi.Grup fikirleri sunum haline getirilerek grup temsilcileri tarafından katılımcılara sunuldu.Daha sonra katılımcılara Tıp Fakültesi Dekanı- SATUMER Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Sur tarafından katılım belgesi takdim edilip, toplu fotoğraf çekiminin ardından çalıştay sona erdi

07 ARA 2023

Sanat Engel Tanımaz

Nefus Nakipoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Çocuk Gelişimi Öğrenci Kulübü işbirliğinde 7 Aralık 2023 tarihinde özel gereksinimli çocuklar çocuk gelişimi lisans öğrencileriyle birlikte sanat çalışmaları gerçekleştirmiştir. 

29 KAS 2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sağlık Sempozyumu

29 Kasım 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sağlık Sempozyumu, NP Yerleşkesi İbni Sina Salonunda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşmiştir. Sempozyum Sağlık Bilimleri Fakültesi Aktuğ ERTEKİN'in sunumuyla başlamış ardından Çocuk Gelişimi bölümünün Cumhuriyetimizin 100. yılındaki yeri Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı tarafından sunulmuştur. Etkinliğe Çocuk Gelişimi bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katılım sağlamıştır. 

10 KAS 2023

Organ Bağışı Farkındalığı

Konu: Organ Bağışı FarkındalığıYer: Zemin Kat 22 Nolu SalonZaman: 10.11.2023 - 14:003-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitemizde organ bağışı konusunda bilgi düzeyini arttırmak ve farkındalık sağlamak amacıyla Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ““Organ Bağışı Farkındalığı”” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte organ nakli ve bağışı hakkında bilgiler verilerek organ naklinin ne anlama geldiği, türleri, ülkemizde hangi organ ve dokulardan organ nakli yapılabildiği, canlı ve kadavra vericiden organ nakli, Türkiye’de organ nakli yapmanın yasal mevzuattaki yeri ve tarihçesi, beyin ölümünü ve nedenleri, beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki farklar, beyin ölümüne kimlerin karar verdiği, dinen organ bağışının uygunluğu ve kimlerin bağışta bulunabileceği gibi konular işlendi.Hemşirelik bölüm başkan yardımcısı Doç. Dr. Nurcan Uysal ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin açılış konuşmalarında organ bağışı ve bu konuda farkındalık oluşturmanın önemi üzerinde durdu. Ardından hemşirelik bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Hatice Demirdağ konuşmasında ülkemizde ve Dünya’da organ bağışı konusunun önemli bir sorun olduğunu ve özellikle ülkemizde kadavradan organ bağış oranlarının oldukça yetersiz olduğunu belirtti.  Demirdağ ilave olarak şunları ekledi; Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir, aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir. Türkiye canlı vericiden organ bağışında Dünya’da 1. Sıradayken, kadavradan organ bağışında 49. Sıradadır. Ülkemizde kadavradan organ bağış sayısının az olmasının birçok nedeni vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri de toplumun bu konudaki bilgi ve farkındalık eksikliğidir. Özellikle bilginin ve bilimin ışığında yol aldığımız üniversitelerde ve tüm toplumda organ bağışı farkındalığının arttırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Etkinliğimizin en önemli amacı da bu bilinç ve farkındalığı oluşturmaktır.Dr. Öğretim Üyesi Hatice Demirdağ’ın konuşmasının ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uzman Hemşire Selda URHAN “Organ Bağışı ve Önemi”,  Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Engin Kösem “Kalp Naklinde Organ Bağışı” , Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uzman Hemşire Azize Göktürk “Akciğer Naklinde Organ Bağışı”,  ve  Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Ahmet Yücel “Böbrek Naklinde Organ Bağışı”Sağlık alanının en hayati konularından biri olan organ nakli ve organ bağışı kavramlarının işlendiği program, teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.PROGRAMPanel Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Hatice DEMİRDAĞ Transplantasyon ve Organ BağışıDr. Öğr. Üyesi Hatice DEMİRDAĞÜsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim ÜyesiOrgan Bağışı ve ÖnemiUzm. Hem. Selda URHANSağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli KoordinatörüAkciğer Naklinde Organ BağışıUzm. Hem. Azize GÖKTÜRKKartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli KoordinatörüKalp Naklinde Organ BağışıEngin KÖSEMSiyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli KoordinatörüBöbrek Naklinde Organ BağışıAhmet YÜCELHaydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli KoordinatörüTartışma

30 EKI 2023

Akran Yönderliği Buluşması

Konu: Akran Yönderliği BuluşmasıYer: İbni Sina OditoryumuZaman: 31.10.2023 - 11:30Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından ikinci kez akran yönderliği programı birinci ve dördüncü sınıflar arasında başlatıldı. Dördüncü sınıfların birinci sınıflara bilgi ve tecrübelerini aktarması ve akademik destek sağlaması amacıyla uygulaman programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Bölümümüze yeni kayıt yaptıran 1.ve 4.sınıf öğrencilerin yönderliğinde akademik ve sosyal uyumu kolaylaştırmayı amaçlayan Akran Yönerliği Programı Fakültemiz Öğrenci Mezun İzlem Komisyonu çalışmaları ile 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile başlamıştır.Bu program kapsamında 31.10.2023 tarihinde ilk Akran Yönderliği Bilgilendirme toplantısı yüz yüze gerçekleştirilmiştir. Aynı eğitim öğretim yılının sonunda Akran Yönderliği Değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Programa katılan öğrencilerden sözlü ve yazılı geribildirimler alınarak toplantı sonlandırılmıştır.2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk Akran Yönderliği Bilgilendirme toplantısı 31.10.2023 tarihinde 1. Ve 4. Sınıf öğrencileri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi İbni Sina Oditoryumunda gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda akran ve yönderlerine programın amaç ve hedefleri, akran yönderi/akran sorumlulukları, program uygulama ve değerlendirme sürecine ilişkin paylaşımlar yapılmıştır. Yoğun katılımlı olarak gerçekleştirilen bu toplantıda akran ve akran yönderlerinin soruları yanıtlanmıştır. Dönem ortasında değerlendirme toplantısı planlanarak Akran Yönderliği Program toplantısı sonlandırılmıştır.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!