Üst Ekstremite Protezleri Etkinliği

• Üst Ekstremite Protezleri Etkinliği

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 29 Aralık 2021, 14:00:00 - 17:00:00

Üsküdar Üniversitesi Ortez ve Protez Bölümü ile Biyo-Tasarım Kulübü 29.12.2021 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Beylerbeyi Konferans Salonu’nda “Üst Ekstremite Protezleri” semineri gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimize konuk olarak; Ottobock Firması’nda Protez-Ortez Teknikeri Lokman SAĞLIK katılmıştır.

Seminerimiz iki oturumdan oluşmuştur:

İlk Oturumumuzda; Sayın Lokman SAĞLIK, ‘Üst Ekstremite Protezleri’ hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumda; üst ekstremite protez komponentleri, protez el çeşitleri ve seçimleri üzerine konuşulmuştur. Karşılıklı soru-cevap eşliğinde etkileşimi yüksek bir sunum gerçekleştirilmiştir.

İkinci Oturumumuzda ise; Sayın Lokman SAĞLIK, sunum için getirmiş olduğu myoelektrik ve biyonik el protezlerinin çalışma mekanizmalarından bahsetmiştir.

Katılımcılarımız arasından öğrenciler seçilerek getirmiş olduğu biyonik el protezi ve Myoboy cihazı üzerinde katılımcılarımız ile birlikte denemeler gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz ile Myoboy cihazı kullanılarak bilgisayar üzerinde kas analizleri yapılmış ve protezde el hareketlerinin nasıl uygulandığı ile ilgili denemeler gerçekleştirilmiştir. Daha sonrasında ise kaydedilen bu hareketlerin biyonik ve myoelektrik el protezlerine nasıl aktarıldığı ve hareketlerin protez elde nasıl gerçekleştirildiği ile ilgili denemeler yapılmıştır. Karşılıklı soru-cevap eşliğinde interaktif bir seminer yapılmıştır.

Eklenme Tarihi : 05 Ocak 2022

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!