Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Hemşirelikte kariyer etkinliğinin ikincisi düzenlendi

  • Anasayfa
  • Hemşirelikte kariyer etkinliğinin ikincisi düzenlendi

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 19 Nisan 2024, 14:00:00 - 15:00:00

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ‘Kariyer Günü’ etkinliğinin ikincisi düzenlendi. Etkinliğe Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Kıdemli Yöneticisi Şehnaz Berna Zerengök ve Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Özge Hayta konuk olarak katıldı. Etkinlik kapsamında “Öğrencilikten Mesleğe Geçiş” başlıklı sunum ile “Mülakat Teknikleri” role play çalışması yapıldı. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi Galenos konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe hemşirelik bölümü öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. 

Şehnaz Berna Zerengök: “Mesleği tanımak çok önemli”

Geçiş sürecinde mesleği tanımanın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Kıdemli Yöneticisi Şehnaz Berna Zerengök; “Kritik olan durum, öğrencilikten iş hayatına geçerken o süreci mümkün olduğu kadar doğru yapabilmek. Terminolojide bu işin doğrusu yoktur. Önemli olan kişi kendini tanırsa, bilirse ve dışarda olan çalışma hayatına dair araştırmalarınız olursa neyi beklediğinizi ve neyi bulabileceğinizi görüp dengede tutabilirseniz geçiş süreci biraz kolaylaşıyor. Mesleğinizi tanımanız çok önemli. Beklentilerin karşılanmasının en önemli olanağı, ‘Ben ne istiyorum, ben nasıl birisiyim?’ sorularına verdiğiniz cevapların farkında olmak.” ifadelerini kullandı.

Mülakat teknikleri role play çalışması yapıldı

Şehnaz Berna Zerengök’ün konuşmasından sonra Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Özge Hayta, Hemşirelik bölümü öğrencisi Ali Furkan ile “Mülakat Teknikleri” role play çalışması yaptı. 

Çalışma sonrası Hayta işe alım süreçleri, hemşirelik pozisyonları ve çalışma koşullarını anlattı.

Özge Hayta: “Mesleki algısının olup olmadığı en çok dikkat ettiğim özelliktir”

Mülakat esnasında mesleki algının olması ve hemşirenin empati yapabiliyor olmasının önemli olduğunun altını çizen Hayta; “Görüşme esnasında mesleki algısının olup olmadığı en çok dikkat ettiğim özelliktir. Kişinin hedeflerinin olması çok önemli. Hemşirelere mülakat sırasında hasta ve hasta yakınının ne ifade ettiğini sorma sebebim, tedavi olmaya gelen hastaya ve hasta yakınına empati yaparak davranıyor olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Etkinlik soru cevap yapılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

Eklenme Tarihi : 29 Nisan 2024

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!